Віталій Пономарьов: “Такі поєдинки підвищують рівень нашого чемпіонату”

21 жовтня 2024 р.
Лев
Післяматчева пресконференція головного тренера “Руху” Віталія Пономарьова.
Artboard 12

– Які ваші враження від поєдинку?

– Я вважаю, що сьогодні дербі вдалося. Глядачам гра сподобалась. Було достатньо гостроти як від “Карпат”, так і від нашої команди. Як у справжньому дербі, матч вирішив один епізод. Я думаю, що обидві команди показали якісний футбол.

– Наскільки було сьогодні важливо для “Руху” здобути максимальний результат?

– Для нас важливо здобувати результат у кожному турі, а не лише сьогодні. Це було принципове дербі. Кожен матч чемпіонату є важливим. Наші гравці здобули досвід. Для них це була перша така гра. Можливо, сьогодні не всі були готові, адже це залежить від психології. Не всі молоді гравці могли впоратись з таким тиском, але я вважаю, що цей матч сподобався глядачам. Такі поєдинки підвищують рівень нашого чемпіонату.

– Як ви оціните повернення на поле певних гравців?

– Позитивно. Деякі наші гравці пропустили доволі тривалий термін, тому вони не були готові відіграти всі 90 хвилин. Це гравці основного складу і сьогодні вони не зіпсували гру. Можу лише їх похвалити.

– Наступний матч ви проведете з “Чорноморцем”, а потім знову з “Карпатами”. Як ви підготуєтесь до цього циклу?

– Я не вважаю, що сьогодні гра була якоюсь тактично складною. Більше емоційно. Багато емоцій як з одного, так і з іншого боку. Всі грали у більш раціональний футбол, але він виявився достатньо видовищним. Немає часу на ґрунтовну підготовку, будемо відновлюватись поетапно.