“Весняний Кубок ДЮФЛУ”: три перемоги команд АФ “Карпати”

12 червня 2023 р.
Лев
У суботу, 10-го червня, у Львові та Мукачеві, відбулися перші поєдинки 1/2 фіналу “Весняного Кубку Дитячо-юнацької футбольної ліги України” серед вікових категорій U-15 та U-16, де беруть участь команди Академії Футболу “Карпати”. Крім того, в рамках 1/4 фіналу команда АФ “Карпати” U-14 теж у Львові провела свій матч-відповідь, за результатами якого вийшла у півфінал.
TYS_4376_10_06_2023

U-14 (2009 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – КЗ ВОДЮСШ “Нива” (Вінниця) – 4:0 (загальний рахунок 5:1)

Голи: Юрій Бабірад, Святослав Гльоц, Матвій Кашуба (2).

Перша зустріч завершилася з рахунком 1:1, тож у цьому протистоянні все мало вирішитися у львівському матчі-відповіді. Команда Віталія Лобасюка впевнено перемогла з рахунком 4:0 завдяки голам Юрія Бабіради і Святослава Гльоца, а також дублю Матвія Кашуби. Додамо, що Бабірад і Гльоц відзначилися після розіграшів кутових, а Кашуба реалізував два виходи віч-на-віч. У підсумку, за сумою двох матчів далі йдуть “Карпати”. В 1/2 фіналу “леви” зіграють проти ФК “Львів”. Перший поєдинок відбудеться на стадіоні “Сокіл”, 16-го червня, а матч-відповідь запланований на 25 червня.

U-15 (2008 рік)

“Мукачево” – АФ “Карпати” (Львів) – 1:4

Голи: Максим Тлумак (2), Олександр Шопронку (2)

Поєдинок на Закарпатті розпочався зі швидкого голу господарів. “Мукачево” відкрило рахунок на сьомій хвилині зустрічі. Однак всередині першого тайму “Карпати” відновили паритет. Олександр Шопронку опинився першим на добиванні після удару Максима Тлумака у поперечку та зрівняв рахунок.

У другому таймі перевага була на боці “зелено-білих” і забивали тільки вони. Спочатку Тлумак реалізував штрафний удар. Згодом Шопронку влучно пробив з далекої відстані, зробивши рахунок 3:1. Фінальний результат встановив Тлумак, відправивши м’яч у сітку після передачі Шопронку – 4:1. Матч-відповідь відбудеться у Львові, 17-го червня.

U-16 (2007 рік)

АФ “Карпати” – ДЮСШ “Львів” – 3:1

Голи: Ігор Грибеник, Данило Пилипчук (2)

У першому таймі “Карпати” володіли ініціативою і створювали моменти біля воріт суперника. Команда Тараса Павліша виконала серію кутових ударів, але втілити свої нагоди в забиті м’ячі, карпатівці не змогли. Натомість “Львів” скористався одним із небагатьох шансів. Після помилки голкіпера “зелено-білих”, Владислав Лагоцький заволодів м’ячем і відправив його у сітку – 1:0.

На початку другого тайму “Карпати” зрівняли рахунок. Ігор Грибеник завдав влучного удару по воротах суперника – 1:1. Карпатівці продовжували контролювати хід подій на полі та відзначилися вдруге. Після подачі з лівого флангу – Данило Пилипчук ідеально пробив у падінні – 2:1. Крапку в цьому поєдинку поставив той же Пилипчук, вдало реалізувавши пенальті. Відтак, “Карпати” здобувають переконливу перемогу в першій грі півфіналу. Матч-відповідь відбудеться у п’ятницю, 16-го червня, на стадіоні “Сокіл”. Початок зустрічі о 12:00.