“Весняний Кубок ДЮФЛУ”: результати 1/4 фіналу

05 червня 2023 р.
Лев
3-го червня у Львові відбулися матчі-відповіді 1/4 фіналу “Весняного Кубку Дитячого-юнацької футбольної ліги України” серед вікових категорій U-15 та U-16. Також у Вінниці свій перший поєдинок в рамках чвертьфіналу зіграла команда Академії Футболу “Карпати” U-14.
TYS_3565

U-14 (2009 рік)

КЗ ВОДЮСШ “Нива” (Вінниця) – АФ “Карпати” (Львів) – 1:1

Гол – Матвій Кецик.

Карпатівці відзначилися забитим м’ячем у ворота суперника ще у першому таймі. Підопічні Віталія Лобасюка провели класну комбінацію. Після передачі з флангу Матвій Кецик головою переправив м'яч у сітку воріт господарів – 1:0. Попри тотальну перевагу “зелено-білих” у другій половині зустрічі, вінничани змогли зрівняти рахунок. “Нива” використала свою контратаку, яка завершилась взяттям воріт. У підсумку – 1:1 і доля цього протистояння вирішиться у Львові 11-го червня.

U-15 (2008 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – СДЮШОР “Полісся” (Житомир) – 4:0 (загальний рахунок 6:1)

Голи: Єгор Березовський, Ернест Карпінський, Олександр Шопронку (2).

Оскільки перший поєдинок у Житомирі карпатівці виграли з рахунком 2:1, то “Поліссю” зі старту матчу потрібно було йти вперед, щоб відігратися у двоматчевому протистоянні. На початку зустрічі гості провели кілька атак, але успіхом вони не завершилися.

Натомість львів’яни використали свої моменти. Рахунок у матчі відкрив Єгор Березовський. Він замкнув подачу з правого флангу від Антона Левковича і переправив м’яч у сітку воріт суперника – 1:0. Згодом карпатівці подвоїли перевагу. Олександр Шопронку виконав простріл у штрафний майданчик “Полісся” на Ернеста Карпінського. Карпатівець не схибив і зробив рахунок 2:0.

Ще до перерви команда Івана Павлюха забила втретє. Шопронку отримав класну передачу та вибіг віч-на-віч з кіпером “Полісся” Іваном Піддубним. Форвард “Карпат” без проблем відправив м’яч у сітку – 3:0.

У другому таймі карпатівці продовжували володіти ініціативою. Наприкінці поєдинку львів’яни змогли забити ще один м’яч у ворота гостей. Шопронку знову вибіг на побачення з голкіпером і впевнено реалізував свою нагоду, встановивши фінальний рахунок зустрічі – 4:0. У підсумку – АФ “Карпати” U-15 перемагають СДЮШОР “Полісся” із загальним рахунком 6:1 і виходять до 1/2 фіналу “Весняного Кубку ДЮФЛУ”. У півфіналі “зелено-білі” зіграють проти “Мукачева”. Перший поєдинок заплановано на Закарпатті 10-го червня, а матч-відповідь відбудеться у Львові 17-го червня.

U-16 (2007 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – СДЮШОР “Полісся” (Житомир) – 2:0 (загальний рахунок 4:0)

Голи: Ігор Грибеник (2).

У першому таймі команди обмінялися небезпечними моментами, але реалізувати їх не вдалося. “Карпати” могли забивати після удару Артура Комарениця – над поперечкою. “Полісся” відповіло класним штрафним від Владислава Рибака, однак кіпер “зелено-білих” Назар Домчак у чудовому стрибку витягнув м’яч із “дев’ятки”.

“Полісся” сподівалося відігратися у другій половині зустрічі, але вже на початку другого тайму “Карпати” відзначились забитим м’ячем. Максим Смаглій виконав простріл у штрафний майданчик з правого флангу. А форвард “левів” Ігор Грибеник впевнено переправив м’яч у сітку – 1:0.

Після пропущеного м’яча житомирські хлопці втратили віру в те, що зможуть відігратися у цьому матчі. Карпатівці надалі контролювали ситуацію і активно пресингували суперника у випадку втрати м’яча. В одному з таких моментів Данило Пилипчук змусив помилитися воротаря “Полісся”. М’яч опинився в Ігоря Грибеника, і нападник “Карпат” скористався цим шансом та оформив дубль – 2:0. Як наслідок, АФ “Карпати” U-16 перемагають однолітків з Житомира із загальним рахунком 4:0 та виходять до півфіналу турніру. У 1/2 фіналу “зелено-білі” зіграють проти ФК “Львів”. Перша гра відбудеться 11-го червня на полі Академії Футболу “Карпат”, а матч-відповідь заплановано 18-го червня на стадіоні “Сокіл”.