“Весняний Кубок ДЮФЛУ”: дві команди АФ “Карпати” вийшли у фінал турніру

19 червня 2023 р.
Лев
16-го і 17-го червня відбулися матчі “Весняного Кубку Дитячо-юнацької футбольної ліги України”. Команди АФ “Карпати” вікової категорії U-15 та U-16 провели матчі-відповіді 1/2 фіналу. Натомість Академія Футболу “зелено-білих” U-14 зіграла перший поєдинок в рамках півфіналу цього турніру.
TYS_0785_20_05_2023

U-14 (2009 рік)

ДЮСШ “Львів” – АФ “Карпати” – 1:2

Голи: Гринько, 36 – Кашуба, 64, Москвітін, 70 (пен.).

ДЮСШ “Львів”: Лядик, Різник, Топоровський, Звоздецький, Кусмин, Михайлюк, Гринько, Соя, Стецура, Бокало, Лучак.

Запасні: Ступенець, Гоцак, Капустинський, Маковей, Семенович, Сорока, Дударенко, Кричун, Вецал.

Старший тренер – Роман Свінціцький.

АФ “Карпати”: Демків, Русяк, Панчишин, Гльоц, Конів, Ксьонзик, Кецик, Москвітін, Бабірада, Кашуба, Гураль.

Запасні: Коваль, Бачуляк, Красіков, Стасюк, Тупісь.

Старший тренер – Віталій Лобасюк.

У першому таймі команди створили обмаль моментів. У “Львова” слід відзначити штрафний удар у виконанні Максима Сої. М’яч після його пострілу пролетів над поперечкою. Карпатівці відповіли моментами Юрія Бабіради та Іллі Коніва. У першому епізоді Бабірада не влучив у площину воріт, а ось у другому моменті “містян” врятував кіпер Святослав Лядик.

На старті другої половини господарі відкрили рахунок. Простріл Євгена Бокала використав Богдан Гринько, який зумів переправити мʼяч у сітку воріт “Карпат” – 1:0. Пропущений гол змусив “зелено-білих” активізуватися – майже увесь тайм підопічні Лобасюка провели в атаках. І це дало результат. На 64-й хвилині Маркіян Панчишин виконав подачу зі штрафного – далі був рикошет від захисника “Львова”, сейв кіпера Святослава Лядика і вдале добивання від Матвія Кашуби.

А в одній з останніх атак номінальні гості вирвали перемогу. Той таки Кашуба опинився на газоні в штрафному майданчику “синьо-золотих” після зіткнення із захисником. Арбітр матчу вказав на позначку. Пенальті вдало реалізував Максим Москвітін. У підсумку команда АФ “Карпати” перемогла свого суперника у першому поєдинку 1/2 фіналу з рахунком 2:1. Матч-відповідь відбудеться 24-го червня.

Старший тренер АФ “Карпати” U-14 Віталій Лобасюк поділився своїми враженнями після першого півфінального поєдинку: “Ми зіграли лише умовний перший тайм у нашому двоматчевому протистоянні. На нас ще очікує друга половина протистояння. Я хочу відзначити нашого суперника. Це дуже хороша команда. Вони себе проявили досить добре, нав’язували боротьбу і не давали нам грати у свій футбол. Нам не все вдавалося, однак наполегливість і старання гравців принесли сьогодні перемогу. Ми пропустили гол на початку другого тайму, але по ходу зустрічі нам вдалося зіграти активніше за суперника. Кожен намагався діяти максимально корисно та загострювати гру попереду. І завдяки цьому ми здобули дуже важливу перемогу”.

TYS_2757

U-15 (2008 рік)

АФ “Карпати” – “Мукачево” – 2:2 (загальний рахунок 6:3)

Голи: Шопронку, 22, 49 – Дружинін, 31, 44.

АФ “Карпати”: Колесник, Богдан, Зуб, Бобечко, Білінський, Тлумак, Поліщук, Карпінський, Березовський, Левкович, Шопронку.

Запасні: Потерайко, Корчак, Ломницький, Давид, Вітовський, Карпин, Дєдов.

Старший тренер – Іван Павлюх.

“Мукачево”: Ярмоленко, Кудрявцев, Кракалов, Єфименко, Балик, Прима, Смолярчук, Собослой, Домантович, Дружинін, Чоха.

Запасні: Завадовський, Гоноватенко, Магоч, Штунюк, Шегеда, Слуцький, Микулининець.

Старший тренер – Валерій Поздняков.

Перша зустріч між цими командами завершилась впевненою перемогою “зелено-білих” з рахунком 4:1. Тож закарпатцям потрібно було створювати диво у Львові, щоб вийти у фінал.

Карпатівці взяли мʼяч під контроль з перших хвилин поєдинку. Підопічні Івана Павлюха володіли ініціативою і створювали моменти біля воріт “Мукачева”. Зокрема, Олександр Шопронку мав нагоду відкрити рахунок, але пробив невлучно. Проте саме Шопронку на 21-й хвилині вивів “Карпати” вперед. Форвард львівʼян замкнув подачу з правого флангу.

Гості зуміли відігратись через одинадцять хвилин. Після потужного удару зі штрафного кіпер “Карпат” відбив мʼяч перед собою, а першим на добиванні опинився Андрій Дружинін, який переправив мʼяч у сітку – 1:1.

На початку другої половини зустрічі закарпатська команда вийшла вперед. Знову Дружинін опинився у потрібному місці та завдав влучного удару по воротах Артема Колесника. “Леви” відповіли своєю результативною атакою вже через пʼять хвилин. Шопронку продемонстрував свою індивідуальну майстерність, змістившись з лівого флангу в центр і красиво пробив у девʼятку воріт. Ще один дубль!

“Мукачево” мало можливість забивати втретє, утім закарпатців підвела реалізація. Також свої моменти не змогли використати карпатівці. Отож, за підсумками двох матчів у фінал турніру виходить Академія Футболу “Карпати”, перемагаючи суперника із загальним рахунком 6:3. У фіналі команда Івана Павлюха зіграє проти “УФК-Кривбас” (Дніпро). Матч відбудеться у Щасливому, 25-го червня.

Старший тренер АФ “Карпати” U-15 Іван Павлюх прокоментував вихід у фінал своїх підопічних: “На початку сезону ми домовлялися з хлопцями, що повинні грати так, щоб для нас офіційні матчі завершились 25 червня. В принципі так і вийшло. Попереду у нас фінальний поєдинок, тому всі думки про нього”.

TYS_3661

U-16 (2007 рік)

ДЮСШ “Львів” – АФ “Карпати” – 1:3 (загальний рахунок 2:6)

Голи: Антошик, 24 (пен.) – Грабовенський, 4, Грибеник, 21, Пилипчук, 62.

ДЮСШ “Львів”: Доброштан, Чеберинчак, Кравець, Антошик, Трухим, Іваськів, Рейник, Браславський, Пач, Шкраба, Галушка.

Запасні: Ріпак, Бринь, Василишин, Дацько, Кузик, Змий.

Старший тренер – Михайло Луцишин.

АФ “Карпати”: Фандист, Грабовенський, Черненко, Кокодиняк, Резнік, Пилипчук, Малиш, Орошкевич, Комарениць, Смаглій, Грибеник.
Запасні: Домчак, Фостяк, Максимчук, Гудзь, Бондарук, Дмитришин.

Старший тренер – Тарас Павліш.

У першому поєдинку півфіналу була зафіксована перемога АФ “Карпати” з рахунком 3:1. Тож “Львову” потрібно було йти вперед зі стартових хвилин, щоб відіграти гандикап карпатівців у два голи. Однак події у матчі-відповіді розгортались зовсім не так, як планували господарі. На четвертій хвилині гри “зелено-білі” вийшли вперед. Ігор Грибеник виконав простріл зі штрафного та після невеликого рикошету м’яч потрапив до Назара Грабовенського. Капітан “левів” без вагань завдав влучний удар – 1:0.

На 21-й хвилині команда Павліша подвоїла перевагу. Данило Пилипчук класно пройшов по правому флангу та віддав передачу на вільного Грибеника. Форвард Академії Футболу “Карпати” з близької відстані не схибив – 2:0. Передчасна ейфорія “левів” обірвалася через дві хвилини. Воротар карпатівців Владислав Фандист сфолив у власному штрафному майданчику, тож арбітр зустрічі призначив пенальті. До його виконання підійшов Дмитро Антошик і скоротив відставання у рахунку.

По перерві гра дещо заспокоїлась. “Карпати” контролювали м’яч, діючи від оборони. А ось “Львів” з усіх сил намагався відіграти ще один гол. Натомість ще раз забили номінальні гості. Пилипчук скористався помилкою воротаря суперника і відправив м’яч у сітку, встановивши фінальний рахунок протистояння 3:1.

За підсумками двох матчів у фінал турніру вікової категорії U-16 виходять саме “Карпати”, здолавши “Львів” із загальним рахунком 6:2. У фіналі, який відбудеться в Києві, підопічні Тараса Павліша та Олега Родіна зіграють проти дніпровського “УФК-Кривбас”. Поєдинок заплановано на 25 червня у Щасливому.

Старший тренер АФ “Карпати” U-16 Тарас Павліш прокоментував вихід своєї команди у фінал “Весняного Кубку ДЮФЛУ”: “Зі “Львовом” у нас завжди принципові поєдинки. Звичайно, приємно, що ми пробилися у фінал. І я вважаю, що грою протягом усього турніру ми заслужили на це. Хлопці продемонстрували доволі якісну гру. Як ви знаєте, пам’ятають лише переможців, а не фіналістів. Тому будемо налаштовуватись на перемогу. Для нас було важливо виграти у двох матчах: і вдома, і на виїзді. Ми навіть не змінювали склад у матчі-відповіді, щоб діти відчували впевненість”.

TYS_0659_20_05_2023