VBET UA ПЕРША. "МЕТАЛУРГ" – “КАРПАТИ” – 0:1

15 квітня 2023 р.
IMG_9507
IMG_9507

VBET UA Перша. Чемпіонська група. Сезон 2022/2023. 2 тур

"Металург" (Запоріжжя) – "Карпати" (Львів)

15 квітня. 13:00. Моршин. Стадіон "Медик"

Головний арбітр – Клим Заброда (Суми).

Асистенти арбітра: Сергій Соботюк (Житомир) та Владислав Дрикін (Рівне).

Четвертий арбітр – Степан Лапко (Львів).

Спостерігач арбітражу – Олександр Якименко (Київська область).

"Металург" (Запоріжжя): Байда, Польовий (Дворовенко, 74), Басов, Палюх, Сокол, Крапивний, Шалфєєв, Сейтхалілов(Сніжко, 46), Сад (Векляк, 74), Білоцерковець (Близнюк, 81), Сидоров.

Запасні: Ніколаєнко, Піддубний, Страдс.

Головний тренер – Володимир Микитин.

"Карпати": Ільющенков, Дуць, Саків, Приймак, Рябов, Горбунов (Когут І., 12), Бобко (Лень, 84), Чачуа, Кожанов(Тарануха, 46), Тлумак (Когут М., 72), Хобленко (Махнєв, 84).

Запасні: Фастов, Болденков.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

Гол: Сидоров (автогол, 36).

Попередження: Сидоров, 34, Шалфєєв, 81 – Когут І., 20, Бобко, 45+1.

У Великодню Суботу "Карпати" здобули дуже непросту перемогу на виїзді. Сьомий гольовий пас Дениса Кожанова та автогол найкращого бомбардира "Металурга" Олексія Сидорова принесли "зелено-білим" чергові три пункти. Гонитва за лідерами продовжується!

Альтернатива Галенкову

Напередодні зустрічі у Моршині тренерський штаб "Карпат" зіткнувся із проблемою – ким замінити дискваліфікованого Дениса Галенкова. Відтак, на правий фланг відрядили універсала Артура Рябова, який у поточному сезоні встиг зіграти і зліва, і у центрі. Ще одна заміна відбулася у центрі оборони "левів". Валерій Болденков розпочав гру в запасі, а з перших хвилин з'явився Владислав Приймак.

Запоріжці теж змушені були шукати варіанти заміни для дискваліфікованого форварда Богдана Могильного. Пару в атаці Олексію Сидорову склав Володимир Білоцерковець.

Рання заміна Горбунова

Проте вже на 10-й хвилині Андрію Тлумаку довелося вирішувати чергові кадрові дилеми. В одному з епізодів Сергій Горбунов завалився на газон та, як виявилося, потребував заміни. Тому невдовзі на поле вийшов Іван Когут, який розташувався на звичному правому фланзі, а Рябов змістився ліворуч.

Взагалі стартові хвилини не були насичені небезпечними моментами. Команди довго розігрували м'яч і за винятком кількох неточних спроб, по воротах не пробивали. Часті паузи, перепасовування на своїй половині поля, обережний початок атак – саме за таких обставин минула перша половина тайму.

Бенефіс Сидорова

Швидкості трохи зросли ближче до завершення першої половини. У "Карпат" активну участь у побудові атак брало тріо Тлумак-Кожанов-Хобленко. Однак львів'янам бракувало якісного завершального удару.

На 36-й хвилині такий удар відбувся, хоч і завдали його не карпатівці. Найпомітнішою постаттю на полі у ці хвилини став Олексій Сидоров. Спершу він отримав курйозну жовту картку, а через дві хвилини вразив власні ворота. Кожанов виконав прекрасну подачу від кутового прапорця, Назар Байда помилився на виході, а м'яч влучив у голову Сидорову та від стійки залетів у сітку воріт.

Ще через дві хвилини Сидорову відверто пощастило, адже гра для нього мала завершитися. У боротьбі в центрі поля 21-річний нападник ліктем влучив у обличчя Тарасу Саківу. Рефері відверто пошкодував гравця господарів, який мав отримувати друге попередження.

Моршинська злива та втрачені нагоди "Карпат"

Сильний дощ, який розпочався наприкінці першого тайму,суттєво вплинув на перебіг подій на полі по перерві. На важкому газоні футболістам непросто було будувати свої атаки, до того ж робити це на швидкості. Тому ставка на дальні удари була обґрунтованою. На 55-й хвилині на постріл метрів з 25-ти відважився Білоцерковець – Олександр Ільющенков зафіксував м'яч без проблем.

На 61-й хвилині "Карпати" втратили фантастичний шанс для того, щоб подвоїти перевагу. Ростислав Тарануха, який вийшов на заміну у другому таймі, не зумів перехитрити Байду – кіпер виграв вихід віч-на-віч. А добивання від Юрія Тлумака заблокував захисник Богдан Сокол. Оборонець запоріжців вибив м'яч вже з порожніх воріт.

Впевнена гра по рахунку

Незважаючи на потребу рятувати становище, "Металург" не йшов вперед великими силами. Будь-які намагання господарів загострити гру зупинялися "Карпатами" ще у зародку. При цьому, підопічні Тлумака встигали організовувати контратаки. Утім і створювати, і руйнувати футболістам було надзвичайно складно через важкий газон.

Сил на фінальний штурм у господарів не вистачило. "Леви" провели заключні хвилини зустрічі в атаці, впевнено контролювали м'яч та мінімізували ризики поруч із власними воротами. Нервувати змусила лише помилка Ільющенкова в компенсований час. Воротар невпевнено зіграв на виході, та його підстрахував Іван Когут.

Турнірне становище

Перемога над "Металургом" дозволила "Карпатам" обійти запоріжців у турнірній таблиці та вийти на четверту сходинку. Команда Володимира Микитина, як і раніше, має в активі 10 очок, у "зелено-білих" – 12 пунктів. Крім того, "Карпати" залишили позаду "Епіцентр", у якого 9 балів.

Наступний матч

У третьому турі чемпіонської групи “зелено-білі” зіграють проти черкаського "ЛНЗ". Протистояння третьої та четвертої команд ліги відбудеться у суботу, 22 квітня, на стадіоні "Україна".