VBET UA Перша. "ЛНЗ" – “Карпати” – 4:1

22 травня 2023 р.
RCH04382
RCH04382

VBET UA Перша. Чемпіонська група. Сезон 2022/2023. 7 тур

"ЛНЗ" (Черкаси) – "Карпати" (Львів)

22 травня, 14:00. Черкаси, стадіон "Черкаси-Арена".

Арбітр – Микола Балакін (Київська область)

Асистенти: Євген Гашков (Чернівці) та Ярослав Поважний (Харків).

Четвертий арбітр – Клим Заброда (Суми).

Спостерігач арбітражу – Костянтин Труханов (Харків).

Головний рефері VAR – Євген Арановський (Хмельницький.

Асистенти VAR: Валентин Куцев (Київська область) і Сергій Цимбал (Житомир).

"ЛНЗ": Самойленко, Солдат (Насонов, 46), Лопирьонок, Муравський, Норенков, Хамелюк, Тищенко, Копил (Бойко, 60), Шестаков (Долінський, 78), Савін (Нехтій, 80), Галенко (Нич, 59).

Запасні: Дубовий, Шеліхов, Євдокимов, Полюлях, Синьогуб, Тарасенко.

Головний тренер – Олександр Ковпак.

"Карпати": Ільющенков, Дуць, Приймак, Саків, Галенков, Рябов, Чачуа, Шах (Тарануха, 66), Кожанов (Махнєв, 74), Тлумак (Книш, 55), Хобленко.

Запасні: Фастов, Лень, Горбунов, Болденков.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

Голи: Галенко, 43, Савін, 61, Бойко, 76, Долінський, 90+3 – Рябов, 68.

Попередження: Норенков, 56, Насонов, 63 – Приймак, 44, 73.

Вилучення – Приймак, 73.

Вихід Шаха у старті

Через травму Івана Бобка тренерський штаб "Карпат" випустив у центрі поля Артура Шаха. Для 18-річного хавбека то був дебютний вихід у старті в матчах чемпіонської групи (і четвертий загалом на професійному рівні). Також в основу повернувся Юрій Тлумак. Натомість Ростислав Тарануха розпочав гру із запасу.

Вперше у поточному році у старті "ЛНЗ" з’явився 20-річний Сергій Копил, який номінально змінив Віталія Бойка. В аналогічній ситуації опинився Ярослав Галенко. 32-річний нападник ще не грав з перших хвилин у поточному році, утім у поєдинку з "Карпатами" саме йому віддав перевагу тренерський штаб, а Назарій Нич потрапив у запас.

Серія кутових і перевага "ЛНЗ"

Перший небезпечний момент створили господарі. На 8-й хвилині Антон Савін отримав передачу від Сергія Шестакова, підлаштував собі під праву ногу і пробив з лінії штрафного майданчика. Амбросій Чачуа та Ігор Дуць самовіддано кинулися під м’яч і заблокували удар – кутовий. Варто зауважити, що майже уся середина першого тайму минула під акомпанемент кутових біля обидвох воріт. Та численні подачі результату не принесли.

Пізніше "ЛНЗ" провів ще одну гостру атаку, яку розігнали Лопирьонок та Копил. У завершальній її фазі Тищенко відпасував ліворуч на Норенкова, а той завдавав удару впритул. Олександр Ільющенков ціною ушкодження скоротив кут, стрибнув у ноги супернику та виграв ближній бій.

На 31-й хвилині сам Тищенко стріляв по воротах "Карпат". Іван відкрився під вкидання Солдата з ауту, розвернувся і пробив поруч зі штангою. А вже у наступній атаці "зелено-білі" загрожували володінням Кирила Самойленка. Шах, Хобленко та Кожанов почергово контролювали м’яч у штрафному майданчику черкасців, проте акцентованого удару не завдали.

М’яч у роздягальню

У кінцівці тайму тиск черкасців збільшився. Спочатку небезпечно зліва прострілював Норенков. Від неприємностей "Карпати" врятував Тарас Саків, який останньої миті перервав простріл. Оборонець "левів" ризикував, однак зіграв цілком виправдано.

Невдовзі за львів’ян зіграла поперечка – вона прийняла на себе удар Шестакова після розіграшу чергового корнера. Проте у тій же атаці "ЛНЗ" домігся свого. Хамелюк зліва перевів на протилежний фланг, Солдат у дотик прострілив паралельно до воріт, а Галенко з близької відстані спрямував м’яч у сітку.

Обмін голами

Другий тайм розпочався із забитого м’яча Тищенка, який справедливо скасували через офсайд. Пізніше класну атаку провели "Карпати". Кожанов адресував передачу Хобленку, той випередив Самойленка, але пробив неточно.

Після цього "зелено-білі" заволоділи ініціативою та організували ще кілька атак, утім без реальної загрози воротам "ЛНЗ". А черкасці провели свій випад і шокували суперника. Тищенко навісив на дальню штангу, де самотній Савін головою спрямував м’яч повз Галенкова точно у сітку.

Та вже через сім хвилин "Карпати" скоротили відставання. Хобленко віддав чудову передачу на Тарануху, а той прострілив вздовж воріт. Забігання Артура Рябова на дальній стійці виявилося результативним – 2:1.

Фактор Бойка

Гол додав наснаги "Карпатам", однак незабаром Владислав Приймак сфолив у центрі поля проти Віталія Бойка і отримав друге попередження. "Леви" залишилися у меншості, а за мить Бойко збільшив перевагу своєї команди. Хавбек "ЛНЗ" обіграв Махнєва і з лівої пробив точно у ціль.

Відіграти у меншості два голи "Карпати" не зуміли. Львів’яни не полишали спроб цього зробити (нагода була у Хобленка), але їхні зусилля виявилися марними. Зате вчетверте забив "ЛНЗ". Тищенко віддав на хід Долінському, а той не залишив шансів Ільющенкову.

Турнірне становище

Поразка "Карпат" у Черкасах та перемога "Металурга" у паралельному матчі в Моршині над "Епіцентром" не змінили розташування команд у турнірній таблиці. "ЛНЗ" на третьому місці, далі – "Металург", а "Карпати" – п’яті.

Наступний матч

У заключному турі чемпіонської групи у суботу підопічні Андрія Тлумака прийматимуть "Оболонь", а "Металург" зіграє з "Нивою" на виїзді. Для виходу у перехідні матчі львів’янам треба відігравати у запоріжців різницю у шість м’ячів (11-15 проти 17-15).