VBET UA Перша. "Карпати" (Львів) – "Полісся" (Житомир). Прев’ю

26 листопада 2022 р.
_D3S5736
У неділю, 27-го листопада, львівські "Карпати" проведуть заключний матч у 2022-му році. Суперником "зелено-білих" буде лідер групи "А" житомирське "Полісся".
_D3S5736

Суперник

Команда Юрія Калітвінцева залишається єдиним учасником VBET UA Першої ліги, що не знав поразок у цьому сезоні. Більше того, за 13 турів "Полісся" лише одного разу втратило очки – у поєдинку з тернопільською "Нивою" (0:0).

У матчі першого кола "зелено-білі" поступилися у Житомирі 0:2. Господарі забили по м’ячу у кожному із таймів зусиллями Пилипа Будківського та Богдана Кушніренка, які, до речі, є найкращими бомбардирами не тільки своєї команди, а й усієї групи "А". У Будківського 10 голів, у Кушніренка – 6.

Тренерський штаб житомирян володіє солідним підбором виконавців, більшість з яких має чималий досвід виступів у Прем’єр-лізі. Понад 200 матчів в УПЛ відіграв Андрій Гітченко. Його партнери Пилип Будківський та Владислав Огіря провели в елітному дивізіоні по півтори сотні поєдинків. Значний досвід є і в Андрія Нестерова, Дмитра Шастала, Владислава Вакули, Олега Кудрика та інших гравців "Полісся".

Слід зауважити, що Гітченко, Нестеров та Кудрик, а також Артем Козак свого часу виступали в УПЛ у складі "Карпат". Цей квартет виконавців провів за "левів" понад 130 матчів у Прем’єр-лізі. У заявці "Карпат" теж вистачає гравців із житомирським минулим. Андрій Ткачук народився у Житомирі та є вихованцем місцевого футболу, а Ростислав Тарануха та Денис Галенков раніше виступали за "Полісся". Крім того, півзахисник "зелено-білих" Артур Шах теж розпочинав займатись футболом у Житомирі.

Поточна форма

Після невдачі у Дунаївцях "леви" впевнено перемогли "Прикарпаття" з рахунком 2:0. Голи Ігоря Дуця та Дениса Галенкова дозволили львів’янам піти на перерву із комфортною перевагою. У другому таймі господарі зрідка атакували ворота Романа Льопки – команди більше не забивали.

До Львова "Полісся" їде із чинною переможною 9-матчевою серією. За цей час підопічні Юрія Калітвінцева забили 23 голи і пропустили лише двічі. У минулому турі постраждав "Діназ", який житомиряни розгромили 3:0.

Турнірне становище

Як би не завершився недільний матч, на місця команд у турнірній таблиці це не вплине. "Полісся" завершить першу частину чемпіонату у якості лідера групи, а "Карпати" точно фінішують другими. Проте формат цьогорічної VBET UA Першої ліги дозволяє зберігати інтригу до останнього туру. Очки, здобуті командами в очному протистоянні, збережуться на весняну частину чемпіонату. Тому на полі "України" слід очікувати справжню битву за залікові бали. До того ж це буде двобій двох найбільш результативних команд групи "А".

На даний момент "Полісся" має 37 очок (у разі виходу "Ниви" у другий етап житомиряни навесні матимуть в активі 13 очок), у "Карпат" – 28 пунктів (поки 6 балів у весняній частині). Для команди Андрія Тлумака немає особливого значення, хто фінішує четвертим. І з "Нивою", і з "Прикарпаттям" "леви" взяли максимум – по шість очок.

Кадрова ситуація

Проти своєї колишньої команди не зіграє Денис Галенков. Латераль "Карпат" отримав дві жовті картки та був вилучений у поєдинку з "Прикарпаттям". Зрештою, навіть у випадку лише одного попередження Денис пропускав би матч з "Поліссям" – для нього та жовта картка виявилася четвертою у сезоні.

Дата та місце

27 листопада, 12:00. Львів, стадіон "Україна".

Арбітри

Головний рефері – Євген Арановський (Київ), асистенти: Володимир Жарий (Дніпропетровська область) та Ярослав Трехліб (Дніпро). Четвертий арбітр – Олександр Кальонов (Івано-Франківськ), спостерігач арбітражу – Олександр Кран (Харків).

Головний арбітр VAR – Андрій Коваленко (Полтава). Асистент – Олександр Корнійко (Миргород). Спостерігач VAR – Віктор Дердо (Чорноморськ).

Трансляція

Дивіться матч у прямому етері на YouTube-каналі львівських "Карпат".