VBET UA Перша ліга. “Карпати” – “ЛНЗ” – 1:1

22 квітня 2023 р.
Frame 95
Frame 95

VBET UA Перша ліга. Група "А". Сезон 2022/2023. 3 тур

"Карпати" (Львів) – "ЛНЗ" (Черкаси)

22 квітня. Початок – 17:00. Львів. Стадіон "Україна"

Арбітр – Назарій Дьордь (Ужгород)

Асистенти арбітра: Ярослав Поважний (Харків) та Максим Левченко (Кривий Ріг).

Четвертий арбітр – Степан Лапко (Львів).

Спостерігач арбітражу – Ігор Овчар (Івано-Франківськ).

“Карпати”: Ільющенков, Дуць, Приймак, Саків, Чачуа (Махнєв, 80), Бобко (І. Когут, 69), Галенков, Рябов, Книш (Кожанов, 46), Тлумак (Шах, 73), Хобленко.

Запасні: Фастов, Лень, Болденков.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

"ЛНЗ": Самойленко, Бойко (Полюлях, 62), Коваленко (Долінський, 24), Лопирьонок (Тарасенко, 74), Муравський, Нич, Норенков, Солдат, Тищенко, Хамелюк, Шестаков (Нехтій, 62).

Запасні: Дубовий, Шеліхов, Галенко, Євдокимов, Копил, Савін, Синьогуб.

Головний тренер – Олександр Ковпак.

Голи: Кожанов, 87 – Солдат, 36.

Попередження: Тлумак, 36, Саків, 81 – Коваленко, 11, Шестаков, 45, Норенков, 66, Долінський, 85, Хамелюк, 87.

Вилучення: Хамелюк, 90+3.

У суботу львівські “Карпати” приймали черкаський “ЛНЗ”. На гол Ігоря Солдата влучним ударом головою відповів Денис Кожанов – 1:1.

Стартовий штурм “Карпат”

“Леви” дуже активно розпочали поєдинок. Протягом стартових десяти хвилин карпатівці виконали три кутових удари, але суперник зумів відбитися. На 9-й хвилині львів’яни втратили чудовий шанс, щоб вийти вперед. Денис Галенков пробив головою після подачі з кутового, але м’яч влучив у поперечку воріт "ЛНЗ". Через п’ять хвилин вже Артур Рябов завдавав удару з меж штрафного майданчика, але суперника врятувала стійка воріт. На добиванні першим опинився Данило Книш, однак півзахисник "Карпат" не зумів переправити м’яч у сітку воріт черкасців.

Гол у роздягальню від “ЛНЗ”

Попри те, що “Карпати” повністю володіли ініціативою і могли забивати не раз у цьому поєдинку, рахунок відкрили гості. Після подачі від Дениса Норенкова з лівого флангу Ігор Солдат випередив усіх суперників у штрафному майданчику і вдало пробив по воротах. Господарі поля намагалися відновити паритет ще у першій половині зустрічі, однак карпатівцям не щастило з реалізацією.

Вихід Кожанова по перерві

Одразу по перерві Андрій Тлумак виконав заміну. Замість Данила Книша на поле вийшов Денис Кожанов. Капітан “Карпат” миттєво розпочав загострювати гру попереду. Львів’яни виконали кілька кутових ударів, але успіхом вони не завершились. Черкаська команда діяла від оборони, намагаючись втримати перевагу.

Джокер Кожанов і червона картка Хамелюка

Протягом усього другого тайму карпатівці активно тиснули на ворота “ЛНЗ”. Конвертувати свої моменти у забитий м’яч “левам” вдалося на 87-й хвилині. Підопічні Андрія Тлумака вибігли у швидку контратаку після невдалого кутового від гостей. Іван Когут виконав чудову подачу в штрафний майданчик суперника, де Кожанов головою переправив м’яч у сітку воріт – 1:1. У компенсований арбітром час гравець “ЛНЗ” Владислав Хамелюк отримав другу жовту картку і був вилучений з поля. До фінального свистка “Карпати” атакували і з усіх сил намагались вирвати перемогу. Однак цього зробити їм не вдалося і матч завершився внічию 1:1.

Турнірне становище

Після третього туру “Карпати” продовжують перебувати на четвертому місці. В активі “зелено-білих” 13 очок. Стільки ж пунктів і у “Металурга”, але львів’яни випереджають запоріжців завдяки перемозі в очній зустрічі. “ЛНЗ” йде третім із 15 балами.

Наступний тур

У наступному турі карпатівці поїдуть в гості до київської “Оболоні”. Матч відбудеться у суботу, 29 квітня. Натомість “ЛНЗ” вдома прийматиме житомирське “Полісся”.