VBET UA Перша ліга. “Карпати” – “Кремінь” – 2:0

08 квітня 2023 р.
Frame 85
Frame 85

VBET UA Перша ліга. Чемпіонська група. Сезон 2022/2023. 1 тур

"Карпати" (Львів) – "Кремінь" (Кременчук)

8 квітня. Початок – 17:00. Львів. Стадіон "Україна"

Арбітр – Сергій Подригуля (Луцьк).

Асистенти арбітра: Кирило Хіміченко (Київська область) та Сергій Дарійчук (Чернівецька область).

Четвертий арбітр – Юрій Суряк (Львів).

Спостерігач арбітражу – Михайло Митровський (Ужгород).

“Карпати”: Ільющенков, Болденков (Приймак, 46), Дуць, Саків, Галенков (І. Когут, 79), Бобко, Чачуа, Горбунов (Рябов, 46), Тлумак (Книш, 68), Кожанов (Тарануха, 46), Хобленко.

Запасні: Фастов, Махнєв.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

"Кремінь": Музичка, Агапов, Аркуша (Кальчук, 86), Азізов, Сидоренко, Матвєєв (Панчишин, 74), Фальковський, Галата, Галоян (Глоба, 46), Савіцький (Молько, 59), Трофимюк (Вівдич, 59).

Запасні: Оксененко, Пилипенко, Товкач, Кіреєв.

Головний тренер – Роман Локтіонов.

Голи: Бобко, 33, Тлумак, 45.

Попередження: Рябов, 60, Приймак, 71, Галенков, 76.

У стартовому матчі року львівські “Карпати” здобули впевнену перемогу над кременчуцьким “Кременем”. До перерви голами відзначилися Іван Бобко та Юрій Тлумак.

Вихід в основі п’ятьох новачків

У стартовому складі на перший офіційний матч 2023 року головний тренер “Карпат” Андрій Тлумак випустив п’ятьох новачків: Олександра Ільющенкова, Тараса Саківа, Івана Бобка, Сергія Горбунова та Олексія Хобленка. Натомість Данило Книш, ще один зимовий новачок, залишився на лаві запасних і з’явився на полі на 68-й хвилині.

Спокійний початок від обидвох команд

Матч розпочався доволі спокійно, команди не форсували події, намагаючись позиційно будувати свої атаки. А перша серйозна нагода виникла саме в господарів поєдинку. Форвард "Карпат" Олексій Хобленко увірвався в штрафний майданчик і завдав удару – м’яч пролетів повз ворота. "Кремінь" відповів своїм моментом. Мирослав Трофимюк отримав передачу в штрафному майданчику "зелено-білих" і пробив головою – кіпер "левів" Олександр Ільющенков спокійно заволодів м’ячем. Згодом виникла небезпека біля воріт гостей. Цього разу Денис Галенков пробивав з меж штрафного майданчика у ближній кут, але Музичка врятував свою команду.

Кінцівка тайму за “Карпатами”

Справжня заруба на футбольному полі розпочалася після 30 хвилини. “Кремінь” створив дуже небезпечний момент біля воріт “зелено-білих”. Після прострілу з лівого флангу Данило Фальковський завдав удару головою і м’яч влучив у стійку воріт. Практично у наступній атаці “леви” відкрили рахунок зустрічі. Воротар "Кременя" Іван Музичка помилився під активним пресингом "зелено-білих". М’яч після його передачі перехопив Денис Кожанов, який асистував на новачка "Карпат" Івана Бобка. Досвідчений півзахисник спокійно завдав влучного удару по воротах. На 45 хвилині матчу львів’яни подвоїли свою перевагу. У ролі асистента знову виступив капітан карпатівців. Цього разу Кожанов вже віддав передачу на Юрія Тлумака, який блискучим ударом з-за меж штрафного майданчика відправив м’яч у ліву дев’ятку – 2:0.

Потрійна заміна від Тлумака по перерві

Після першого тайму керманич “зелено-білих” Андрій Тлумак провів три заміни. Замість Дениса Кожанова, Валерія Болденкова та Сергія Горбунова вийшли Ростислав Тарануха, Владислав Приймак та Артур Рябов. Перший хороший момент виник саме у Рябова. Хавбек “Карпат” з лівого флангу змістився у штрафний майданчик і сильно пробив – Музичка здійснив сейв і врятував “Кремінь” від третього пропущеного м’яча.

Фінальний штурм у “Кременя” не вдався

Підопічні Романа Локтіонова намагалися відіграти бодай один м’яч по ходу другої половини зустрічі. Зокрема, півзахисник "Кременя" Орест Панчишин завдавав удару з-за меж штрафного майданчика. М’яч пролетів у кількох сантиметрах від стійки воріт Олександра Ільющенкова. Загалом карпатівці зуміли вдало відбити всі намагання гостей відігратися. Крім того, львів’яни створювали свої нагоди біля воріт суперника. Однак “левам” не щастило у реалізації моментів, тому матч завершився перемогою “Карпат” з рахунком 2:0.

Турнірне становище

Після перемоги над “Кременем” карпатівці покращили своє турнірне становище. Львів’яни піднялись на п’яту сходинку в таблиці з дев’ятьма балами в активі. Натомість кременчуцька команда залишилась на останньому місці в групі. У “Кременя” два залікових бали.

Наступний матч

У другому турі чемпіонського раунду “Карпати” зіграють проти запорізького “Металурга” у Моршині. Матч заплановано на 15 квітня. Початок гри о 13:00. “Кремінь” проведе домашню зустріч з житомирським “Поліссям”.