VBET UA Перша. "Кремінь" (Кременчук) – "Карпати" (Львів). Прев’ю

06 травня 2023 р.
IMG_1468
У неділю, 7 травня, матчем у Кременчуці "зелено-білі" розпочнуть друге коло чемпіонської групи. Стартовий свисток пролунає о 13:30.
IMG_1468

Суперник

Майже місяць тому "Карпати" та "Кремінь" розпочали календарний рік поєдинком на "Україні", який завершився перемогою господарів 2:0. Голи Івана Бобка та Юрія Тлумака забезпечили "левам" комфортну перевагу ще до перерви. У другому таймі команди голів не забивали – таким чином, львів’яни впевнено розпочали чемпіонський раунд.

Та зустріч у Львові продемонструвала, що жодному із суперників у матчах з "Кременем" не буде легко. І "Поліссю", і "Епіцентру" важко далися три пункти у протистояннях з кременчуківцями. А "Нива" узагалі поступилася "Кременю".

Як і в першому колі, так і у весняних матчах лідером кременчуцької команди залишається Денис Галата. Один із найкращих бомбардирів VBET UA Першої продовжив свою гольову серію. В останніх двох турах нападник двічі відзначився, а загальний його показник становить 11 результативних ударів. Це дозволяє Галаті залишатися на другій сходинці у реєстрі голеадорів ліги.

У хороші формі перебувають й інші ключові футболісти "Кременя": Андрій Глоба, Данило Фальковський та Кирило Матвєєв. Кожен з них встиг відзначитися результативними діями у весняних матчах. Перші двоє оформили по асисту, а Матвєєв забив "Ниві". Небезпечні стандарти, хороші довгі передачі та стрімкі контратаки – "Кремінь" вдало використовує свою зброю. Не слід забувати, що футболістам "Карпат" доведеться звикати і до штучного газону на "Кремінь-Арені".

Поточна форма

Після львівської очної зустрічі команди провели по три поєдинки. Підопічні Романа Локтіонова поступилися "Поліссю" (0:2) та "Епіцентру" (1:2). Між цими матчами "Кремінь" встиг зіграти з "Нивою" та переміг тернополян з рахунком 2:0.

"Карпати" залишаються єдиним учасником чемпіонської групи, який у 2023-му не програвав. Команда Тлумака виграла у запорізького "Металурга" (1:0) та "Оболоні" (2:1), а також розписала мирову з "ЛНЗ" (1:1).

Турнірне становище

Недільні суперники сконцентровані на різних турнірних завданнях на найближчі чотири матчі. "Кремінь" продовжує боротьбу з тернопільською "Нивою" за сьому сходинку. В обидвох команд по 5 балів. Натомість львів’яни націлені на УПЛ і поки йдуть третіми з 16 пунктами в активі. До "Оболоні", яка зберігає другу позицію – 5 очок.

Кадрова ситуація

Тренерському штабу "Карпат" доведеться вирішувати одразу кілька кадрових проблем, які виникли через дискваліфікацію трьох футболістів. Ціна перемоги у протистоянні з "Оболонню" виявилася дуже великою. Дмитро Махнєв та Владислав Приймак отримали свої четверті жовті картки у сезоні, а для Артура Рябова попередження у Києві виявилося восьмим. Тож усі троє не допоможуть "левам" на Полтавщині.

Дата та місце

7 травня, 13:30. Кременчук, стадіон "Кремінь-Арена".

Арбітри

Головний рефері – Ігор Сташук (Чернігів), асистенти: Микола Близнюк (Харків) та Андрій Ялов (Дніпро). Четвертий арбітр – Павло Плєшко (Кременчук). Спостерігач арбітражу – Сергій Скрипак (Київська область).

Трансляція

Дивіться поєдинок у прямому етері на YouTube-каналі "Професіональна футбольна ліга України".