VBET UA Перша. “Карпати” – “Оболонь” – 1:1

27 травня 2023 р.
TYS_1719 (1)
TYS_1719 (1)

VBET UA Перша. Чемпіонська група. Сезон 2022/2023. 8 тур

"Карпати" (Львів) – "Оболонь" (Київ)

27 травня. 14:00. Львів. Стадіон "Україна"

Арбітр – Юрій Іванов (Донецька область),

Асистенти: Євген Данильченко (Луганськ) та Євген Гашков (Чернівці).

Четвертий арбітр – Степан Лапко (Львів).

Спостерігач арбітражу – Михайло Родіоненко (Київська область).

Арбітр VAR – Микола Балакін (Київська область).

Асистенти VAR: Володимир Висоцький (Запоріжжя) та Ігор Покідько (Полтава).

"Карпати": Ільющенков, Махнєв, Ломницький, Дуць, Саків (Катрич, 62), Галенков (І. Когут, 62), Чачуа, Тлумак (Климець, 82), Шах (М. Когут, 7), Рябов, Кожанов (Сидун, 62).

Запасні: Фастов, Лень, Тарануха.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

"Оболонь": Кичак, Фатєєв, Лук’янчук, Тєрєхов, Чернов, Мороз, Черненко (Єрмоленко, 84), Груша (Мухаматгалєєв, 89), Прокопенко, Слободян (Косовський, 73), Краснопір.

Запасні: Федорівський, Борисюк, Батальський, Покотилюк, Олійник, Савченко, Суханов.

Головний тренер – Валерій Іващенко.

Голи: Кожанов, 45 – Мороз, 58.

Попередження: Чачуа, 67, Рябов, 69, Махнєв, 79 – Фатєєв, 39, Кичак, 43, Лук’янчук, 47, Краснопір, 90.

У завершальному матчі сезону “Карпати” зіграли внічию з “Оболонню” з рахунком 1:1. Отож, “леви” зайняли п’яте місце, а кияни посіли другу сходинку і вийшли в УПЛ.

Дебют Ломницького і швидка травма Шаха

Головний тренер львівських “Карпат” Андрій Тлумак довірив місце в старті молодому Андрію Ломницькому, який замінив дискваліфікованого Владислава Приймака. Для 17-річного захисника це був перший вихід в стартовому складі за основну команду “зелено-білих”. Також з перших хвилин на поєдинок проти “Оболоні” вийшов Артур Шах. Однак вже на початку зустрічі хавбек отримав травму і був змушений покинути поле.

Обмін моментами у середині тайму

Перший серйозний момент у матчі створили гості. Єгор Прокопенко завдав удару з меж штрафного майданчика, але пробив невлучно. Львів’яни відповіли контратакою. Денис Кожанов прострілював на Миколу Когута в центр, проте кіпер "Оболоні" Артем Кичак випередив форварда "Карпат". Згодом кілька разів по воротах столичної команди стріляв Юрій Тлумак. Однак Кичак був на висоті та неодноразово рятував свою команду.

Гол у роздягальню від Кожанова

Активність Юрія Тлумака конвертувалась у забитий м’яч на 45-ій хвилині матчу. Хавбек “зелено-білих” віддав чудову передачу на Дениса Кожанова, а капітан “левів” наважився на дальній удар по воротах “Оболоні”. Кичак не зміг і цього разу врятувати киян – 1:0.

Швидка відповідь “Оболоні” після перерви

"Оболонь” на початку другої половини зустрічі гості намагалась відновити паритет. Однак Олександр Ільющенков парирував потужний удар Руслана Черненка. Та все ж на 58-ій хвилині кияни зрівняли рахунок. Тарас Мороз завдав влучного удару по воротах “зелено-білих” – 1:1.

Дебют Катрича і серія кутових наприкінці гри

На 63-й хвилині матчу Андрій Тлумак провів потрійну заміну, тим самим давши можливість дебютувати вихованцю Академії Футболу “Карпати” Віталію Катричу. Крім нього, на полі також з’явився Вадим Сидун. Для 18-річного форварда це був лише третій вихід на поле за основну команду “зелено-білих”. Щодо гри, то команди наприкінці поєдинку обмінювались кутовими ударами, але більше м’ячів не забивали.

Турнірне становище

Київська “Оболонь” фінішує другою в чемпіонській групі VBET UA Першої, маючи у своєму активі 29 очок. Натомість “Карпати” зайняли п’яте місце, набравши 18 залікових балів.