VBET UA Перша. “Карпати” – “Металург” – 0:1

13 травня 2023 р.
TYS_7923 (1)
TYS_7923 (1)

VBET UA Перша. Чемпіонська група. Сезон 2022/2023. 6 тур

"Карпати" (Львів) – "Металург" (Запоріжжя)

13 травня. 17:00. Львів. Стадіон "Україна"

Арбітр – Олександр Афанасьєв (Харків),

Асистенти: Олександр Лапицький (Житомир) та Сергій Старча (Київська область).

Четвертий арбітр – Степан Лапко (Львів).

Спостерігач арбітражу – Ігор Овчар (Івано-Франківськ).

"Карпати": Ільющенков, Приймак, Саків, Дуць, Рябов, Галенков, Бобко (І. Когут, 69), Чачуа, Кожанов (Книш, 79), Хобленко (Махнєв, 69), Тарануха (Тлумак, 56).

Запасні: Фастов, М. Когут, Болденков.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

"Металург": Байда, Шалфєєв, Векляк, Палюх, Дворовенко, Польовий, Сейтхалілов (Сніжко, 89), Сад (Піддубний, 74), Могильний, Сидоров, Білоцерковець.

Запасні: Ніколаєнко, Близнюк, Страдс, Куралех, Воробєй.

Головний тренер – Володимир Микитин.

Гол – Векляк, 60.

Попередження: Чачуа, 30, Саків, 37, І. Когут, 85, Тлумак, 88 – Дворовенко, 27, Могильний, 54.

“Карпати” вдома зазнають поразки від “Металурга” з рахунком 0:1. Автор єдиного голу в матчі – Богдан Векляк.

Обмін моментами на старті

Перший момент у матчі створили карпатівці. Артур Рябов прострілював з лівого флангу на ближню стійку воріт. На ударній позиції опинився Ростислав Тарануха – форвард "зелено-білих" не влучив у площину воріт. Згодом Денис Кожанов увійшов у штрафний майданчик суперника та взяв ініціативу на себе, завдавши удару по воротах. М’яч пролетів над поперечкою. “Металург” відповів двома моментами Богдана Могильного. У першому епізоді гравець запорізької команди не влучив у площину воріт, а в другій атаці його удар заблокував Денис Галенков.

Кінцівка тайму за “Карпатами”

Наприкінці першої половини зустрічі карпатівці могли відкрити рахунок. Денис Кожанов після розіграшу штрафного небезпечно пробивав по воротах "Металурга", але гостей знову врятував Назар Байда. На добиванні зіграв Артур Рябов, однак його постріл заблокували захисники суперника. Згодом Іван Бобко знову бив зі стандарту, але запоріжці знову заблокували удар.

Єдиний гол Векляка

На початку другого тайму команди обмінялись випадами. Однак конвертували момент у гол лише гості. На 60-й хвилині поєдинку “Металург” заробив штрафний удар. Володимир Білоцерковець виконав подачу зі штрафного. Першим на м’ячі опинився Богдан Векляк, який головою переправив м’яч у сітку воріт “Карпат” – 0:1.

Нереалізовані моменти Хобленка

Карпатівці після пропущеного м’яча відразу кинулися відіграватись. Два хороших моменти не зміг реалізувати Олексій Хобленко. Спочатку нападник “Карпат” не влучив по м’ячу після пасу Галенкова. А згодом Денис ще раз прострілив з правого флангу на форварда “зелено-білих”, але Олексій пробив не влучно з близької відстані. Після цих моментів у львів’ян ще були нагоди відновити паритет у зустрічі. Утім підопічні Андрія Тлумака не змогли їх реалізувати.

Турнірне становище

Запорізький “Металург” підійнявся на четверте місце у турнірній таблиці. В їхньому активі 17 очок. Стільки ж залікових балів і у “Карпат”, які йдуть п’ятими. Однак підопічні Володимира Микитина випереджають львів’ян завдяки кращій різниці забитих і пропущених.

Наступний матч

У наступному турі львівські “Карпати” поїдуть в гості до черкаського “ЛНЗ”, а запорізький “Металург” у Моршині зіграє проти кам’янець-подільського “Епіцентру”. Обидва матчі відбудуться 22 травня.