VBET UA Перша. "Карпати" (Львів) – "Оболонь" (Київ). Прев’ю

26 травня 2023 р.
IMG_7587anons
У суботу, 27 травня, "леви" проведуть останній матч чемпіонської групи. Протистояння із київською "Оболонню" розпочнеться о 14:00 на стадіоні "Україна".
IMG_7587anons

Суперник

До Львова "Оболонь" їде вже у статусі команди УПЛ. Вихід в еліту кияни оформили ще у позаминулому турі, проте не вимикаються з боротьби і націлені на чемпіонство у лізі. Для цього їм треба, як мінімум, не програти в заключному поєдинку сезону.

Олександр Батальський та Віталій Груша є найкращими бомбардирами столичної команди. В обох по 6 голів. І якщо ветеран забивав тільки у минулому році, то Груша є головною ударною силою "Оболоні" навесні з двома голами. Загалом у чемпіонській групі за "пивоварів" відзначилися сім різних футболістів – і лише Віталій Груша зробив це двічі.

Для "Оболоні" зустріч з "Карпатами" – це ще й нагода взяти реванш за поразку 1:2 у першому колі. У семи турах чемпіонського раунду "Оболонь" програвала лише раз – якраз "Карпатам" у рідних стінах наприкінці квітня. Три очки львів'янам приніс пізній гол Івана Бобка у компенсований час.

Поточна форма

Власне, після тієї невдачі з "левами" підопічні Олександра Іващенка двічі перемогли, а у минулому турі розписали мирову з "Поліссям".

У понеділок "Карпати" зазнали найбільш відчутної поразки у сезоні – 1:4 від "ЛНЗ". У Черкасах "зелено-білі" пропустили стільки ж, скільки за попередні шість матчів поточного року. Для львів'ян то була друга поразка поспіль. Загалом же у другому колі чемпіонської групи "Карпати" ще не перемагали: одна нічия та дві поразки.

Турнірне становище

"Карпати" все ще зберігають шанси на перехідні матчі з 13-ю командою УПЛ, але вони мають виключно теоретичний характер. Львів'янам не лише варто громити "Оболонь", а й розраховувати на перемогу тернопільської "Ниви" над "Металургом" у паралельному матчі. У випадку рівності очок до уваги братиметься різниця голів. У цьому компоненті запоріжці мають відчутну перевагу над "Карпатами" – 6 м'ячів.

"Оболонь" достроково оформила вихід у Прем'єр-лігу напряму, однак все ще веде боротьбу з "Поліссям" за статус переможця VBET UA Першої. Житомиряни випереджають "пивоварів" на одне очко, тож "Оболонь" має реальні шанси поборотися за чемпіонський статус.

Кадрова ситуація

У попередньому турі червону картку отримав Владислав Приймак. Для гравця "зелено-білих" сезон вже завершився. Також через ушкодження двобій з "ЛНЗ" пропускав Іван Бобко.

Що стосується "Оболоні", то у киян старі проблеми. Як і раніше, травмовані Олег Бородай, Олександр Осман та Станіслав Василенко. Двоє перших у цьому році взагалі не грали.

Дата та місце

27 травня, 14:00. Львів, стадіон "Україна".

Арбітри

Головний рефері – Юрій Іванов (Донецька область), асистенти: Євген Данильченко (Луганськ) та Євген Гашков (Чернівці). Четвертий арбітр – Степан Лапко (Львів). Спостерігач арбітражу – Михайло Родіоненко (Київська область).

Головний рефері VAR – Микола Балакін (Київська область), асистенти: Володимир Висоцький (Запоріжжя) та Ігор Покідько (Полтава).

Трансляція

Дивіться матч у прямому етері на YouTube-каналі львівських "Карпат".