VBET UA Перша. Чемпіонська група. Результати 5 туру

08 травня 2023 р.
IMG_4335
У VBET UA Першій розпочалось друге коло весняної частини сезону. Сенсації у Черкасах і Кременчуці, перемоги “Оболоні” з “Поліссям” – про це все у нашому матеріалі.
IMG_4335

“ЛНЗ” (Черкаси) – “Нива” (Тернопіль) – 1:1

Голи: Бойко, 39 (пен.) – Гатала, 76.

“Оболонь” (Київ) – “Епіцентр” (Кам’янець-Подільський) – 2:1

Голи: Груша, 22, Слободян, 88 – Стень, 77.

“Кремінь” (Кременчук) – “Карпати” (Львів) – 1:1

Голи: Матвєєв, 39 – Тарануха, 86.

“Металург” (Запоріжжя) – “Полісся” (Житомир) – 0:1

Гол – Янаков, 63.

Несподіванки у Черкасах та Кременчуці

Друге коло змагань VBET UA Першої розпочинали у Черкасах, де місцевий “ЛНЗ” приймав тернопільську “Ниву”. У першому таймі черкасці вийшли вперед завдяки реалізованому пенальті від Віталія Бойка. Однак у другій половині зустрічі гості відновили паритет після голу Ігоря Гатали. У підсумку – команди зіграли внічию 1:1.

У неділю до Кременчука завітали львівські “Карпати”. Господарі поля відкрили рахунок ще до перерви. Це вдалося зробити Кирилу Матвєєву після пасу Дениса Галати. “Леви” змогли відігратися наприкінці поєдинку. Олексій Хобленко виконав подачу з правого флангу у штрафний майданчик, де Ростислав Тарануха виграв боротьбу в захисників суперника і влучно пробив головою, встановивши фінальний рахунок зустрічі – 1:1. Таким чином, двом аутсайдерам чемпіонату вдалося відібрати очки в команд, які претендують на вихід в УПЛ.

Перемоги лідерів

Київська “Оболонь” вдома зустрічалась з кам’янець-подільським “Епіцентром”. Ще до перерви кияни відкрили рахунок у грі завдяки влучному удару Віталія Груші. Однак гості змогли відігратися у другому таймі завдяки голу Сергія Стеня. Попри це, господарі поля все-таки вирвали перемогу на 88 хвилині. Автор переможного м‘яча – Олег Слободян.

Заключний матч туру відбувався у Моршині, де запорізький “Металург” зіграв проти житомирського “Полісся”. Долю цього протистояння вирішив єдиний м’яч, який був забитий у другому таймі. На 63 хвилині Денис Янаков реалізував свою нагоду і приніс житомирянам три залікові пункти.

Турнірне становище

Після п’ятого туру “Полісся” продовжує очолювати турнірну таблицю, маючи у своєму активі 25 очок. “Оболонь”, яка йде другою, поступається житомирській команді лише одним балом. На третьому місці розташувались “Карпати”. У підопічних Андрія Тлумака 17 пунктів, що на один більше, ніж у “ЛНЗ”, яке замикає четвірку найсильніших. П’яту сходинку посідає “Металург”, у якого 15 очок. “Епіцентр” перебуває на шостому місці та відстає від запоріжців на три залікові бали. “Кремінь” і “Нива” мають однакову кількість очок – по шість у кожної з команд. Проте завдяки перемозі в очній зустрічі кременчуцький клуб випереджає тернополян та йде сьомим. А “Нива” у свою чергу замикає турнірну таблицю.

Наступний тур

Шостий тур VBET UA Першої розпочнеться у суботу, 13 травня. Львівські “Карпати” вдома прийматимуть запорізький “Металург”, а черкаський “ЛНЗ” поїде в гості до кам’янець-подільського “Епіцентра”. Наступного дня відбудуться ще два поєдинки. У Житомирі “Полісся” зіграє проти “Кременя”, а тернопільська “Нива” проведе домашню зустріч з київською “Оболонню”.