Україну підтримали європейські збірні

25 березня 2022 р.
IMG_1816
У четвер, 24-го березня, виповнився місяць з початку повномасштабного вторгнення агресора на українську землю. Саме 24-го березня збірна України повинна була зіграти у півфіналі плей-оф за вихід на чемпіонат світу проти Шотландії. Однак через вторгнення російських окупантів матч довелося перенести на червень. Натомість свої поєдинки провели інші збірні та підтримали Україну.
IMG_1816

Суперник українців, збірна Шотландії, вирішила провести спаринг проти збірної Польщі, яка мала зіграти проти росії за вихід у фінал плей-оф. Враховуючи те, що збірна росії пішла вслід за російським військовим кораблем, матч не відбувся, а поляки автоматично вийшли у фінал плей-оф. Обидві збірні провели поєдинок із благодійною метою. Трибуни "Гемпден-Парк" відвідали 40 тисяч вболівальників. Це означає, що приблизно 400 тисяч фунтів вдалося зібрати Польщі та Шотландії у якості допомоги Україні. Нагадаємо, що саме за такий відсоток від прибутку з продажу квитків домовилися обидві сторони. Також відзначимо, що на стадіоні майоріли синьо-жовті кольори, а капітани команд вийшли із синьо-жовтими пов‘язками на руках.

IMG_1823

Наші потенційні суперники у фіналі плей-оф Вельс та Австрія теж підтримали Україну. Трибуни стадіону "Кардіфф Сіті" прикрасили синьо-жовтими барвами. Сам матч завершився перемогою валлійців з рахунком 2:1. Відтак, якщо Україна пройде Шотландію, то за вихід на мундіаль зіграє проти Гарета Бейла та компанії.

IMG_1818

Також до підтримки України долучились збірні Швеції та Чехії. Перед двобоєм у центральному колі люди тримали українські прапори. Шведи здобули непросту перемогу, забивши на 110-їй хвилині та у вирішальному матчі зіграють проти Польщі.

IMG_1820

У матчі Ліги націй між Естонією та Кіпром теж не обійшлося без українського сліду. На стадіоні у Таллінні вболівальники вивісили банер "Слава Україні", на якому були зображені прапори Естонії та України. Крім того, фанати господарів зарядили легендарний хіт про путіна.

віфпві

Продовжуємо боротися з агресором на всіх фронтах. Перемога обов‘язково буде за нами! Слава Україні!

IMG_1822