“Сподіваюся, всі квитки на матч з “Полтавою” розкуплять”: Мирон Маркевич про новачків та повернення вболівальників

22 березня 2024 р.
Лев
Під час презентації новачків головний тренер львівських “Карпат” Мирон Маркевич відповів на запитання журналістів та вболівальників.
TYS_2926

Про тренувальні збори

“Я вважаю несправедливим те, що клуби УПЛ можуть проводити навчально-тренувальні збори за кордоном, а команди Першої ліги – ні. Як на мене, немає великої різниці між Прем'єр-лігою та Першою лігою. Тим паче, що з другого дивізіону, ймовірно, поїхали б лише дві команди. Виходить так, що 16 команд можуть їхати, а ще дві – не можуть. Однак я не хочу вдаватися у деталі. В Іспанії у нас були заплановані хороші спаринги: проти “Валенсії”, “Вільяреалу”, “Кадіса”. Ми хотіли подивитися на наших футболістів на такому рівні. З іншого боку, ми провели збір в Ужгороді на хороших полях, нам пощастило з погодою. На жаль, не було таких спарингів, яких ми хотіли. В основному “Карпати” грали з командами Першої та Другої ліг. Однак те, що ми планували, ми виконали. Сподіваюсь, команда готова до початку другої частини сезону”.

TYS_2582

Про нових гравців

“Ми підписали шістьох новачків. Розраховую на те, що вони нам допоможуть. Вже думаємо про майбутні літні трансфери. Зараз “Карпати” є командою Першої ліги, тому непросто запросити до нас гравця. Звичайно, дається взнаки фактор війни. Усі наші новачки є молодими футболістами, вони голодні до гри. Це вже показали збори. У хлопців непоганий рівень майстерності, але їм треба ще працювати. Втім я бачу перспективу і сподіваюся, що вони розвиватимуться й надалі. Наші новачки зараз у такому віці, що потрібно себе проявити”.

TYS_2567

Про повернення вболівальників на стадіон

“Проти “Полтави” ми гратимемо з вболівальниками на трибунах вперше з початку повномасштабної війни. Думаю, кілька тисяч глядачів прийдуть нас підтримати. Знаю, що залишилося ще трохи квитків. Та я сподіваюся, що їх усіх розкуплять. Ми готуємо наших футболістів до того, що у Львові вболівальник не простий і вимагає повної самовіддачі. Вірю, що наші гравці це відчують”.

TYS_2945 (1)

Про Євгена Коноплянку в “Карпатах”

“Колись я тренував збірну України і викликав у команду молодого Євгена Коноплянку з “Дніпра”. Він тоді заграв у збірній, до того ж дуже добре. Пізніше ми зустрілися у “Дніпрі”. Команда грала у фіналі Ліги Європи. У цьому є і його заслуга, я йому вдячний. Але варто враховувати вік футболіста. Ми хочемо робити молоду команду, яка прогресуватиме”.

Усю пресконференцію головного тренера “Карпат” Мирона Маркевича та відповіді на запитання зимових новачків команди ви можете переглянути на YouTube-каналі “зелено-білих”. Також нагадуємо, що на клубному сайті та на Gastroli.ua можна придбати квитки на матч проти СК “Полтава”, який відбудеться у суботу, 23 березня, о 14:00.