Розпочинаємо з "Кременем", а завершуємо проти "Оболоні": календар другого етапу

30 листопада 2022 р.
KRAL3692
У Будинку Футболу відбулося жеребкування другого етапу змагань VBET UA Першої. Нагадаємо, що на початку квітня відновлюється сезон і львівські "Карпати" продовжать боротьбу за вихід в УПЛ.
KRAL3692

"Зелено-білі" навесні проведуть ще вісім турів. Їхніми суперниками будуть київська "Оболонь", черкаський "ЛНЗ", запорізький "Металург" і кременчуцький "Кремінь". Також в чемпіонській групі з "левами" опинились житомирське "Полісся", кам’янець-подільський "Епіцентр" та тернопільська "Нива". Однак згідно з регламентом змагань команди, які виступали в групі "А" гратимуть проти команд, які грали в групі "Б". Тому на нас очікують ще вісім турів у боротьбі за вихід в УПЛ. Важливо, що враховуватимуться лише очки, здобуті на першому етапі в очних протистояннях.

За підсумком весняної частини чемпіонату дві найкращі команди VBET UA Першої напряму кваліфікуються в УПЛ, а от на третю і четверту чекає плей-оф. Вони зустрінуться відповідно з 13-ю та 14-ю командами Прем'єр-ліги. Однак є ще одна умова. У разі, якщо "Десна" та "Маріуполь", які пропускають поточний сезон, проте зберігають за собою місце в елітному дивізіоні, висловлять бажання зіграти у сезоні 23/24, то матчі плей-оф не проводитимуться, а в УПЛ автоматично стане 18 учасників. Якщо згоду на участь надасть або "Десна", або "Маріуполь", тоді у плей-оф зіграє лише третя команда Першої ліги та 14-та команда УПЛ. Турнірна таблиця другого етапу VBET UA Першої є такою:

  1. "Оболонь" (Київ) – 16.
  2. "Полісся" (Житомир) – 16.
  3. "ЛНЗ" (Черкаси) – 8.
  4. "Епіцентр" (Кам’янець-Подільський) – 8.
  5. "Металург" (Запоріжжя) – 7.
  6. "Карпати" (Львів) – 6.
  7. "Нива" (Тернопіль) – 3.
  8. "Кремінь" (Кременчук) – 2.

Календар львівських "Карпат" виглядає таким чином:

1 тур. 08.04. "Карпати" – "Кремінь"

2 тур. 15.04. "Металург" – "Карпати"

3 тур. 22.04. "Карпати" – "ЛНЗ"

4 тур. 29.04. "Оболонь" – "Карпати"

5 тур. 06.05. "Кремінь" – "Карпати"

6 тур. 14.05. "Карпати" – "Металург"

7 тур. 21.05. "ЛНЗ" – "Карпати"

8 тур. 27.05. "Карпати" – "Оболонь"