Ростислав Тарануха – гравець "Карпат"

08 лютого 2022 р.
4343
Львівські "Карпати" продовжують активно підсилювати склад. Сьогодні, 8-го лютого, "зелено-білі" підписали талановитого форварда Ростислава Тарануху.
4343

Новоспечений нападник "левів" народився 26-го січня 1997-го року у місті Лубни (Полтавська область). Ростислав є вихованцем київського "Динамо". У структурі столичного клубу Тарануха перебував з 2003-го по 2017-ий роки. У сезоні 2015/2016 він виступав у складі юнацької команди "Динамо" у Юнацькій лізі УЄФА. У п’яти матчах форвард забив один гол.

Крім того, новачок "Карпат" встиг пограти за "Суми", кременчуцький "Кремінь", "Черкащину" та житомирське "Полісся". Ростислав неодноразово викликався у розташування юнацьких збірних України різних вікових категорій. В його активі виступи за U-15, U-16, U-17, U-18, U-19.

Ростислав Тарануха так прокоментував перехід у "Карпати":

"Я дуже радий, що приєднався до цієї команди. Насамперед хочу висловити подяку головному тренеру "левів" Андрію Тлумаку! Робитиму все можливе, щоб "Карпати" у цьому сезоні стали чемпіонами Другої ліги, виконали завдання і на цьому не зупинялися", – каже Ростислав і додає:

"Колектив дуже тепло мене зустрів. Із багатьма футболістами раніше я грав у одній команді, декого знав заочно, ми неодноразово зустрічалися на полі. Тут дружній колектив і це теж має важливе значення для мене. Я вже встиг зіграти у двох товариських матчах за "Карпати". В принципі, ми провели корисні поєдинки. Це збори, наше завдання – напрацювати тактичні схеми та закласти фундамент. Загалом я адаптувався, з нетерпінням чекаю на відновлення чемпіонату".

KRP_2470

Також футболіст зазначає, що його основна позиція – центральний нападник, але у разі необхідності він може зіграти і на флангах атаки. Це не є проблемою для нього. Гравець відзначив, що йому дуже подобається Львів і він неодноразово бував у культурній столиці України. Ростиславу до вподоби атмосфера міста та привітні люди.

Тарануха відзначив цікавий факт. Він обрав 23-ий номер у "Карпатах", тому що полюбляє баскетбол і його улюблена команда "Чикаго Буллз", за яку виступав Майкл Джордан із цим культовим номером на спині.

Ростислав розповів про свою особисту мету в "Карпатах", а також пригадав першу розмову з Андрієм Тлумаком:

"Моя особиста мета в "Карпатах" – бути корисним для команди, забивати якомога більше м’ячів, перемагати у кожному матчі та з часом допомогти вийти в УПЛ. Я пам’ятаю нашу першу розмову з Андрієм Богдановичем. Він запросив мене у клуб та пояснив, яким шляхом рухається команда і як розвивається. Також тренер розповів про тактичну складову, ми обговорили усі важливі моменти, тому я не сумнівався, що це правильний крок".

KRP_2497

Наприкінці розмови форвард додав: "Я близько товаришую з Денисом Галенковим, Іллею Повалієм, Владиславом Приймаком і Валерієм Болденковим. Ми давно знайомі, свого часу грали разом. Зараз я себе дуже добре почуваю та перебуваю у хорошій фізичній формі. Зрештою, у нас ще вдосталь часу до матчу проти "ЛНЗ", ми якісно підготуємося до першої гри у новому році".

Перехід Ростислава Таранухи у "Карпати" також прокоментував директор клубу Степан Юрчишин:

"Гра Ростислава мені подобається. Ми спостерігали за ним давно, а в спарингах з "Агробізнесом" та "Феніксом" остаточно переконалися у своєму рішенні. У Таранухи непогана швидкість, як для форварда. Я оцінюю його зі сторони нападника. Також відзначу хорошу гру головою при невеликому зрості. Він гарно відкривається, шукає вільні зони попереду, у нього є велике бажання. Думаю, Ростислав нам допоможе. У нього є усі необхідні якості", – відзначає Степан Юрчишин і додає:

"Як на мене, лінія нападу у "Карпат" збалансована. У нас є молодий Максим Гуменюк, досвідчений Євген Буднік, а зараз підсилив команду Ростислав Тарануха. Є три класичні нападники, які матимуть здорову конкуренцію. Попереду залишилося десять турів, тому важливо підійти до цього відрізку у бойовому складі".

KRP_2593