“Ретельно готуємось до суботнього матчу”: Мирон Маркевич – про “Епіцентр”, лазарет “Карпат” і дебют Едуардо

30 серпня 2023 р.
Лев
Головний тренер львівських “Карпат” Мирон Маркевич поділився очікуваннями від наступного поєдинку, розповів про стан травмованих Євгена Підлепенця і Владислава Клименка, а також оцінив адаптацію Кирила Матвєєва і Едуардо.
TYS_7227_25_08_2023

Про матч з “Епіцентром"

“Я добре знаю Сергія Нагорняка, який очолює “Епіцентр”. Протягом двох років ми разом працювали у “Дніпрі”. Це сильний та кваліфікований тренер. Поразка у минулому турі слугуватиме їм додатковою мотивацією. На жаль, торік “Карпати” двічі програли “Епіцентру”, тому ми повинні бути уважними. Відзначу центральну вісь “Епіцентра”, де виступають сильні футболісти. Минулий матч проти тернопільської “Ниви” не є показником. Команда Нагорняка була втомлена після кубкового поєдинку. Ми ретельно готуємось до суботнього матчу, вивчаємо суперника”.

Про травмованих футболістів “Карпат”

“Не всі гравці готові до матчу. Ми ще не визначилися з основним складом на “Епіцентр”, але у нас ще є два дні. Маємо певні кадрові проблеми. Євген Підлепенець не скоро відновиться після ушкодження, а ось Владислав Клименко невдовзі зможе нам допомогти. Були проблеми у Вадима Сидуна. Можливо, він буде в запасі. Принаймні, ми зробимо все для того, щоб усіх поставити на ноги”.

Про дебюти Матвєєва та Едуардо

“Кирило Матвєєв раніше травмувався, пропустив тривалий час і не тренувався з нами. Тому зараз йому не так просто повернутися, тим паче, за таких погодних умов. Він поступово набирає форму. З “Металістом” дебютував Едуардо. Тренерський штаб має певні вимоги та очікування. Зокрема, звертаємо його увагу на атакувальну роботу. Хочемо, що він більше грав вперед, на атаку. З часом Едуардо повинен додати гостроти та агресії у нападі”.

Про молодь “Карпат”

“До роботи з основою стабільно залучаємо трьох-чотирьох хлопців з юнацької команди. Хочемо, щоб вони знали наші вимоги, були інтегровані у тренувальний процес. До того ж тренерський штаб “Карпат-2” працює за тією ж програмою, що й перша команда. Напередодні виклик у юнацьку збірну України отримав Владислав Резнік. В обоймі юнацької збірної є Данило Пилипчук, який вже грав та забивав за збірну. У нас багато талановитих хлопців, які у майбутньому підсилять першу команду”.