Прем'єр-Ліга. "Рух" – "Карпати". Прев’ю

20 жовтня 2024 р.
Лев
У понеділок, 21 жовтня, команда Владислава Лупашка зіграє з "Рухом". Початок протистояння на "Арені Львів", яке закриватиме програму 10-го туру УПЛ, о 18:00.
TYS_1337_karp-ingul__041024

Суперник

На двотижневу паузу в чемпіонаті "Рух" пішов у якості п’ятої команди Прем’єр-Ліги. В активі підопічних Віталія Пономарьова 13 очок після восьми матчів. "Рух" лише одного разу поступився ("ЛНЗ" 1:3), зате чотири рази зіграв внічию. Крім того, "жовто-чорні" пропустили найменше у лізі – чотири голи (щоправда, за умови нерівної кількості поєдинків).

Нападник "Руху" Ігор Краснопір із п’ятьма результативними ударами входить до рейтингу найкращих бомбардирів чемпіонату. На два м’ячі менше – у вінгера Іллі Квасниці.

У поточному сезоні "жовто-чорні" тричі приймали суперників на "Арені Львів". В активі номінальних господарів – дві перемоги та нічия із загальним рахунком 8-0.

Поточна форма

Останні чотири поєдинки за участю "Руху" завершилися внічию. Тричі команда Пономарьова та їхні суперники не забивали, а в попередньому турі "жовто-чорні" обмінялися пізніми голами з "Олександрією" (1:1).

"Карпати" у минулому турі також зіграли внічию. На "Україні" львів’яни приймали "Інгулець", володіли перевагою, але у кінцівці гри не реалізували пенальті і розійшлися миром з командою із Петрового – 0:0.

Кадрова ситуація

До матчу на "Арені Львів" команди підходять без дискваліфікованих виконавців. Попередній поєдинок "Карпат" через травму пропускав захисник Тарас Саків.

За "Рух" у цьому сезоні ще не грали травмовані Богдан Слюбик, Марко Сапуга та Євген Пастух. На поле також не виходив і Фредді Плюмен, проте хавбек вже потрапляв у заявку на матчі "жовто-чорних" і зіграв за збірну Гваделупи під час недавнього вікна на поєдинки збірних.

Факти навколо матчу

– Понеділковий матч на "Арені Львів" – перший офіційний в історії обидвох клубів.

– Вже через вісім днів, 29 жовтня, "Карпати" та "Рух" знову зіграють на "Арені Львів" – у рамках 1/8 фіналу Кубку України.

– Владислав Лупашко та Віталій Пономарьов раніше не зустрічалися у якості тренерів-суперників. Проте наставники "Карпат" і "Руху" перетиналися у матчах Прем’єр-Ліги як футболіст (Лупашко) та асистент арбітра (Пономарьов).

– "Рух" тричі пробивав пенальті у восьми поєдинках сезону (більше лише у "Динамо" – чотири в дев’яти іграх). "Карпати" виконали один удар з позначки.

Дата та місце

21 жовтня, 18:00. Львів, стадіон "Арена Львів".

Арбітри

Головний рефері – Олександр Афанасьєв (Харків), асистенти арбітра: Валентин Куцев (Київська область) і Олексій Миронов (Полтава). Четвертий арбітр – Олег Когут (Тернопіль). Спостерігач арбітражу – Євген Геренда (Калуш). Арбітр VAR – Ігор Пасхал (Херсон), асистент арбітра VAR – Денис Марченко (Чернігів). Спостерігач арбітражу VAR – Юрій Суряк (Львів).