Прем’єр-Ліга. “Рух” – “Карпати” – 0:1

21 жовтня 2024 р.
Лев
У понеділок, 21 жовтня, “зелено-білі” на виїзді зустрічались з “Рухом”. Карпатівці здобули перемогу з рахунком 1:0 завдяки голу Жана Педрозу.
Artboard 1 copy 2

Прем'єр-Ліга. Сезон 2024/2025. 10 тур

“Рух” – “Карпати” (Львів) – 0:1

21 жовтня, 18:00. Львів, стадіон "Арена Львів".

Арбітр – Олександр Афанасьєв (Харків)

Асистенти – Валентин Куцев (Київська область) і Олексій Миронов (Полтава)

Четвертий арбітр – Олег Когут (Тернопіль)

Спостерігач арбітражу – Євген Геренда (Калуш)

Арбітр VAR – Ігор Пасхал (Херсон)

Асистент арбітра VAR – Денис Марченко (Чернігів)

Спостерігач арбітражу VAR – Юрій Суряк (Львів)

“Рух”: Ледвій, Холод, Дідик, Сич, Роман, Підгурський (Сапуга, 52) , Притула (Пастух, 52), Федор, Карабін (Плюман, 79), Климчук (Квасниця, 52), Краснопір.

Запасні: Герета, Бакус, Товарницький, Михальчук, Слюсар, Квас, Клайвер, Руніч.

Головний тренер – Віталій Пономарьов.

“Карпати”: Кемкін, Адамюк (Векляк, 81), Бабогло, Жан Педрозу, Мірошніченко, Альварес, Чачуа, Бруніньйо (Шах, 62) Стеніо, Очеретько (Підлепенець, 62), Іґор Невес (Устименко, 76).

Запасні: Кінарейкін, Костенко, Полегенько, Саків, Рябов, Клименко, Кузик О., Тлумак Ю.

Головний тренер – Владислав Лупашко.

Голи: Жан Педрозу, 43.

Попередження: Климчук, 45 – Мірошніченко, 45, Шах, 66.

TYS_7681_upl_rukh-karp_211024.jpg

Перевага “Карпат” і гол у кінцівці тайму

На старті матчу команди діяли доволі закрито. Перша загроза воротам суперника виникла після удару з далекої відстані Володимира Адамюка – кіпер господарів перевів м'яч на кутовий. Пізніше “Карпати” вдало виконали дві подачі від кутового прапорця. Обидва рази відправляти м'яч у сітку міг Олег Очеретько, проте “Руху” вдалося відбитися.

На 27-й хвилині Дмитро Ледвій знову врятував команду після удару Очеретька, а потім і після добивання Дениса Мірошніченка. Згодом небезпечно штрафний удар виконав Пабло Альварес – поруч зі стінкою. Ще через кілька хвилин іспанець стріляв з-за меж штрафного майданчика – знову неточно.

“Рух” відповів дотепним розіграшем стандарту. Втім Кемкін із захисниками відвели загрозу. А наприкінці тайму “Карпати” конвертували свою перевагу в забитий мяч. Мірошніченко навісив зі штрафного, а Жан Педрозу виграв верхову дуель в Романа Дідика і головою спрямував м'яч у ціль.

TYS_8584_upl_rukh-karp_211024.jpg

Напружений другий тайм

“Зелено-білі” не зменшили обертів і на старті другої половини. Зокрема, активність Очеретька та Бруніньйо тримала у напрузі оборону “Руху”. Номінальні господарі рідко йшли вперед великими силами. Як виняток, атака правим флангом, яку розігнав Ярослав Карабін. Однак жоден з його партнерів не відгукнувся на простріл.

Ближче до середини тайму “жовто-чорним” вдалося відтіснити гру від власних воріт. На 75-й хвилині “Рух” ледь не зрівняв рахунок. Віталій Роман виконав крос з лівого флангу, м'яч не зачепив жодного з гравців у штрафному майданчику і влучив у стійку. Володимир Адамюк відреагував миттєво і вдало зіграв на підборі.

На 81-й хвилині команди обмінялися небезпечними атаками. Утім Кемкін впорався з потужним ударом здалеку Олега Федора, а постріл Стеніо з лівого кута відбив Ледвій. Напруга в матчі трималась до фінального свистка, втім “Карпати” все-таки здобувають перемогу з рахунком 1:0 завдяки голу Жана Педрозу.

TYS_9524_upl_rukh-karp_211024.jpg

Турнірне становище/наступний тур

Завдяки перемозі над "Рухом" карпатівці піднялись в турнірній таблиці на восьме місце, маючи у своєму активі 12 очок. Наступний матч "леви" зіграють проти київської "Оболоні". Поєдинок відбудеться у суботу, 26 жовтня, на стадіоні "Україна" у Львові о 18:00.