ПРЕМ'ЄР-ЛІГА ЛЬВІВЩИНИ. "Темп" – "Карпати-2" – 2:1

14 травня 2023 р.
0x0 (1)
0x0 (1)

Прем'єр-ліга Львівської області-2023. Група "А". 4 тур.

"Темп" (Бібрка/Відники) – "Карпати-2" (Львів)

14 травня. 13:00. Львів. Стадіон "Школяр"

"Темп": Лазарський, Яйко, Скотаренко, Максимець, Павлюх, Гірний, Шандра, Лебедь, Карноза, Задорецький, Барабаш.

Головний тренер – Василь Леськів.

"Карпати-2": Льопка, Ілюхін, Лень, Ломницький, Гайдучок, Шах, М. Когут, Катрич, Фетько, Скороход, Сидун.

Старший тренер – Володимир Вільчинський.

Голи: Павлюх, 34, Савран, 81 – М. Когут, 16.

Загалом рівна гра з великою кількістю моментів завершилася прем'єрною поразкою "Карпат-2" у поточному сезоні. Вирішальний гол "Темп" забив наприкінці поєдинку.

Чемпіон Європи і гравці з досвідом

Після двох стартових перемог та нічийного результату із ФК "Куликів" на хлопців Володимира Вільчинського чекала зустріч зі ще одним сильним суперником. У попередніх турах "Темп" двічі переміг (у тому числі, обіграв чинного чемпіона Львівщини "Юність"), відтак, "зелено-білі" готувалися до важкого поєдинку.

Вже традиційно "Карпати-2" отримали підсилення з основи. У старті вийшли Роман Льопка, Олег Лень, Артур Шах та Микола Когут. Виконавців з досвідом вистачало і у складі номінальних господарів. Насамперед слід відзначити Артура Карнозу – чемпіона Європи (U-19). Чималий досвід виступів є і у Володимира Скотаренка, Віктора Барабаша та Івана Павлюха. Усі троє раніше були гравцями рівненського "Вереса", який виступав у Прем'єр-лізі.

Краса від Когута

З перших хвилин матчу футболісти ввімкнули хороші швидкості та взялися створювати гостроту біля воріт опонентів. На 16-й хвилині одна із затяжних атак "Карпат-2" за участю великої кількості гравців завершилася голом. Тривалий розіграш м'яча підсумувала передача Олександра Фетька на Миколу Когута. Один із карпатівських братів вирішив взяти ініціативу на себе і потужно пробив з лівої. Постріл Миколи метрів з 20-ти виявився не лише сильним, а й влучним.

Минуло п'ять хвилин і "Темп" міг зрівнювати рахунок. Карноза бив з лінії штрафного майданчика, утім м'яч влучив у Артура Ілюхіна та змінив траєкторію. На щастя, Льопка зумів зреагувати на рикошет і у падінні врятував ворота. У наступній атаці "леви" могли збільшувати перевагу. Фетько скористався помилкою оборони і вивів Вадима Сидуна віч-на-віч з кіпером. З вигідної позиції форвард "Карпат-2" у ціль не влучив.

Втрачені нагоди і реалізований стандарт

Під завісу тайму атаки господарів стали ще небезпечнішими. Спершу з вигідної позиції бив Володимир Задорецький – Льопка знову парирував. Подальший навіс від кутового прапорця – черговий шанс для "Темпу". Льопка припустився помилки на виході, утім його підстрахував Ілюхін. Капітан виніс м'яч з лінії після удару Романа Лебедя.

І все ж повторна подача корнера виявилася фатальною. Святослав Гірний виграв першу верхову боротьбу у штрафному майданчику і скинув на партнера. Павлюх опинився без опіки і головою переправив м'яч у сітку.

Переможний гол Саврана

По перерві команди створили менше гостроти, утім гра точилася на зустрічних курсах. Особливо активними у складі карпатівців були Шах та Когут, які загострювали, били по воротах та створювали для партнерів. Ще одна непогана нагода після прострілу з лівого флангу була у Сидуна. Слід відзначити і Віталія Катрича, який вибив м'яч фактично з порожніх воріт після удару Барабаша.

Відзначитися вирішальним забитим м'ячем пощастило "Темпу". Назарій Слав'як виконав аут з правого флангу, м'яч потрапив до Романа Саврана, який у боротьбі із захисниками "Карпат-2" виявився спритнішим. Савран пробив без шансів для Льопки точно в кут.

Попри зусилля "зелено-білих", відігратися до фінального свистка вони не зуміли, хоча кинули усі сили в атаку. Як наслідок, перша поразка "Карпат-2" у сезоні.

Наступний матч

У черговому турі команда Володимира Вільчинського прийматиме "Рух-2", а "Темп" зіграє у гостях проти "Легеня" з Брюховичів.