Прем’єр-ліга Львівщини. “Карпати-2” – “Погонь” – 1:1

18 червня 2023 р.
Лев
У Львові 18-го червня “Карпати-2” зіграли матч десятого туру Премʼєр-ліги Львівської області проти “Погоні”. Команди обмінялися забитими мʼячами, зігравши внічию 1:1. У складі “зелено-білих” відзначився Артур Ілюхін, а за суперника забив Назар Паращин.
0x0 (7) (1)

Прем'єр-ліга Львівської області-2023. Група "А". 10 тур.

"Карпати-2" (Львів) – "Погонь" (Львів)

18 червня. 13:00. м. Львів. Стадіон “Гарт”

"Карпати-2": Домчак, Ілюхін, Савчин, Ломницький, Катрич, Рожко, Кулик (Коваль, 56), Копил (Гайдучок, 65), Дебич (Марій, 71), Скороход (Козак, 87), Сидун.

Запасні: Борис.

Старший тренер – Володимир Вільчинський.

"Погонь": Вороновський, Н. Бойко, Яценко, Паращин, Грицик, Білецький, Павлик, Р. Бойко (Колісник, 54), Кадай (Перм’яков, 69, Лучко, 86), Іванюк, Стеценко (Пилипишин, 54).

Запасні: Герда, Неворотін, Хмизов, Ткачук.

Головний тренер – Віталій Лобасюк.

Голи: Ілюхін, 3 – Паращин, 66.

0x0 (3)

У першому колі карпатівці здобули вольову перемогу над “Погонню” з рахунком 3:2 завдяки дублю Вадима Сидуна і голу Олександра Фетька. У складі суперника тоді відзначились Максим Іванюк та Ярослав Кадай.

У порівнянні з попереднім поєдинком проти “Руху-2” тренер “зелено-білих” Володимир Вільчинський провів дві заміни. Замість Віталія Гайдучка та Олександра Фетька вийшли Максим Кулик і Артем Копил.

0x0 (5)

Швидкий гол та втрачені нагоди “Карпат-2”

Вже на третій хвилині поєдинку карпатівці відкрили рахунок. Василь Дебич виконав подачу з лівого флангу в штрафний майданчик, де вище за всіх вистрибнув захисник “зелено-білих” Артур Ілюхін, і головою переправив мʼяч у сітку – 1:0.

На цьому “леви” не зупинилися і продовжили діяти агресивно в атаці. Незабаром на ударній позиції опинився Артем Копил. Після його пострілу “Погонь” врятував лише сейв голкіпера, який перевів мʼяч на кутовий. Корнер, який одразу виконали карпатівці, теж ледь не завершився голом. Андрій Ломницький бив головою, але і цього разу воротар “Погоні” був на висоті. Згодом вбивчий шанс не використав Василь Дебич. Він відгукнувся на простріл з флангу, але з близької відстані пробив над поперечкою.

0x0 (13)

Гол з кутового від “Погоні”

У другій половині зустрічі “Карпати-2” продовжували контролювати хід подій на полі. Підопічні Володимира Вільчинського володіли ініціативою та періодично створювали моменти біля воріт “Погоні”. Однак усі ці зусилля виявилися марними. “Зелено-білі” свої шанси не використали, натомість гості реалізували одну з небагатьох нагод. Подачу з кутового вдало замкнув Назар Паращин, який і зрівняв рахунок у матчі – 1:1.

Після цього малюнок гри не змінився – “Карпати-2”, як і раніше, безупинно атакували, проте забити вдруге не змогли. Серія стандартів, фінальний штурм, кілька ударів по воротах – “Погоні” вдалося відбитися.

0x0 (2)

Турнірне становище

Після цього поєдинку карпатівці продовжують перебувати на другій сходинці у турнірній таблиці з 17-ма балами в активі. “Погонь” розташувалась на останньому місці. Для команди Віталія Лобасюка цей пункт виявився тільки другим у сезоні.

У наступному турі “Карпати-2” зіграють проти лідера підгрупи “А” “Юності”. Матч відбудеться у середу, 21-го червня. У поєдинку першого кола “зелено-білі” поступились команді із Верхньої/Нижньої Білки з рахунком 2:3. Натомість “Погонь” зустрінеться із “Легенем” (Брюховичі).

0x0 (20)

Статистичні дані

– Нічия із “Погонню” стала для “зелено-білих” лише другою за час виступів у Прем’єр-лізі Львівщини (і другою у сезоні).

– “Карпати-2” забили свій 20-й гол у чемпіонаті. Це найбільше з-поміж усіх команд ліги (однак хлопці Вільчинського зіграли 9 матчів – це також більше за інших).

– Артур Ілюхін оформив дебютний гол у поточному сезоні.

0x0 (19)

Післяматчеві коментарі

Старший тренер “Карпат-2” Володимир Вільчинський прокоментував поєдинок з “Погонню” та виділив ряд причин, через які його команда втратила очки. “Ми провели непоганий перший тайм. Створили багато моментів, але не реалізували їх. Не серйозно діяли на завершальній стадії цих епізодів. Думали, що ще забʼємо пізніше. А в другому таймі фізично підсіли, суперник вирівняв гру та забив у відповідь. Ми два дні тренувались на штучному полі. Також у нас немає багато замін. Зараз граємо щотри дні. Тому це все дається взнаки. Нам не вистачило сил, ми програли всю боротьбу наприкінці матчу та не змогли вирвати перемогу”, – відзначив Вільчинський.

0x0 (8)

Автор єдиного забитого мʼяча Артур Ілюхін залишився незадоволеним після гри з аутсайдером. Оборонець “зелено-білих” вважає, що його команда, радше, втратила два очки, ніж здобула одне. “Газон був вʼязким та важким. Ми розраховували лише на перемогу, але не змогли реалізувати свої моменти, яких у нас було вдосталь. Дуже прикро зіграти внічию у такій зустрічі. Пропущений гол? Ми не дограли в цьому епізоді до кінця, за що і поплатились. Нам не вистачає наполегливості, нахабності у штрафному майданчику суперника. Не забиваємо свої моменти та в підсумку втрачаємо очки”, – підсумував Ілюхін.

0x0 (9)