Прем'єр-ліга Львівщини. "Карпати-2" – “Легінь” – 2:1

23 квітня 2023 р.
TYS_3692_23042023
TYS_3692_23042023

Прем'єр-ліга Львівщини-2023. Група "А". 1 тур

"Карпати-2" (Львів) – "Легінь" (Брюховичі)

23 квітня. 16:00. Львів. Стадіон "Школяр"

Головний арбітр – Степан Лапко.

Асистенти: Анастасія Янтуріна та Василь Остапчук.

"Карпати-2": Льопка, Лень, Ілюхін, Ломницький, Рожко (Коваль, 78), Савчин (Коваленко, 46), Фетько, Катрич (Копил, 78), Дебич (Скороход, 46), Шах (Козак, 86), Сидун (Гайдучок, 52).

Запасний: Борис.

Старший тренер – Володимир Вільчинський.

"Легінь": Чачунь, Михальчук, Кенийз, Мудрик (Гринишин, 86), Заяць (Карпа, 73), Вербний (Макогон, 72), Гнип (Танечник, 82), Покладок (Шурпета, 46), Хімчак, Яценків (Гайковий, 56), Теміров (Белозьоров, 80).

Старший тренер – Самсон Годвін.

Голи: Шах, 51, Фетько, 79 – Гайковий, 57.

Стартовий матч сезону для "Карпат-2" завершився перемогою над "Легенем", який очолює Самсон Годвін. Фантастичний удар Шаха, швидка відповідь Гайкового та рятівний постріл Фетька – усі голи було забито у другому таймі.

Підсилення з основи

У минулому сезоні суперник "Карпат-2" фінішував на третій сходинці Першої ліги Львівщини та поєдинком проти "левів" дебютував у елітному обласному дивізіоні. Натомість команда Володимира Вільчинського розпочала свій другий сезон у Прем'єр-лізі. У стартовому складі "зелено-білих" на звітний матч вийшли одразу декілька гравців головної команди: Роман Льопка, Олег Лень та Артур Шах.

Момент Шаха та насичена кінцівка тайму

Початок поєдинку не був багатим на події та небезпечні моменти. Фактично перша по-справжньому небезпечна виникла після комбінації за участю Віталія Катрича та Артура Шаха. Катрич отримав передачу з глибини і прострілив з лівого флангу у центр штрафного майданчика, де Шах звільнився від опіки захисника і пробив. Удар Артура був не сильним, а Роман Чачунь парирував постріл впритул.

Наступний спалах активності відбувся наприкінці тайму. Команди обмінялися дальніми ударами. У "Карпат-2" з-за меж штрафного майданчика пробивав Олександр Фетько. "Легінь" відповів класним проходом Артура Темірова та завершальним ударом Володимира Вербного. На щастя для господарів, все минулося – Артур Ілюхін та Роман Льопка спільними зусиллями відвели загрозу.

Шедевр Шаха і джокер Годвіна

Друга половина зустрічі розпочалася з красивого дальнього удару Шаха. 17-річний хавбек потужно пробив під поперечку метрів з 25-ти. Голкіпер брюховицької команди намагався парирувати удар, утім виявився безсилим – 1:0. Проте гості швидко оговталися від невдачі і невдовзі зрівняли рахунок. Атака за участю Темірова, Вербного та Гайкового завершилася влучним ударом останнього. Не зайвим буде зауважити, що Максим тільки-но з'явився на полі і одразу ж потрапив у обійми до партнерів.

Минуло кілька хвилин і Гайковий міг оформлювати дубль. Цього разу джокер Самсона Годвіна відгукнувся на класний навіс справа від Володимира Гнипа. Удар Гайкового головою з близької відстані парирував Льопка.

Переможний удар Фетька

І все ж "левам" вдалося провести чудову атаку, яка у підсумку виявилася гольовою. Кілька точних передач у центрі поля із просуванням вперед дозволили Дмитру Коваленку опинитися практично наодинці на лівому фланзі. Коваленко мав вдосталь простору і часу для того, щоб оцінити ситуацію у володіннях Чачуня. Дмитро виконав точний простріл на ногу Фетька. Нападник "Карпат-2" одним дотиком переправив м'яч у ціль та, як виявилося, приніс перемогу своїй команді.

"Легінь" мав трохи більше десяти хвилин на порятунок і провів їх в атаці. Проте зусилля підопічних Самсона Годвіна виявилися марними. "Карпати-2" відбилися і втримали перемогу. Єдиний неприємний момент кінцівки зустрічі – травма Артура Шаха. Автор першого забитого м'яча залишав поле у супроводі лікаря та партнера, помітно накульгуючи.

Наступний матч

Базова дата наступного поєдинку команди Володимира Вільчинського – 30 квітня. Цього дня "зелено-білі" зіграють проти "Погоні".