Прем'єр-ліга Львівщини. "Карпати-2" – "Куликів" – 1:1

03 травня 2023 р.
RCH03949 (1)
RCH03949 (1)

Прем'єр-ліга Львівської області-2023. Група "А". 3 тур.

"Карпати-2" (Львів) – "Куликів"

3 травня. 13:30. Львів. Стадіон "Школяр"

"Карпати-2": Фастов, Гайдучок, Савчин (Ілюхін, 76), Ломницький, Рожко, Лень, Фетько (Дебич, 59), Катрич, М. Когут, Скороход (Коваленко, 75), Сидун.

Старший тренер – Володимир Вільчинський.

"Куликів": Грицаль, Процишин, Грабовський, Ткачик, Поповський, Мацієвський, Мальський, Сологуб, Трух (Сущак, 76), Юськевич, Дячинський (Гладкий, 12)

Головний тренер – Андрій Хоптовий.

Голи: М. Когут, 13 – Сологуб, 45+1.

Після двох перемог поспіль “Карпати-2” розписали нічию з ФК “Куликів” – 1:1. Обидва голи було забито до перерви.

Особливий підтекст для Вільчинського

У перший день травня свій день народження відсвяткував наставник "Карпат-2" Володимир Вільчинський. Через два дні його підопічні мали нагоду підготувати тренеру подарунок у вигляді чергової перемоги. До того ж суперник особливий – Володимир Нестерович народився у Куликові та тренував тамтешню команду.

Для "Куликова" цей матч став другим у сезоні. У стартовому поєдинку підопічні Андрія Хоптового не мали проблем із "Рухом-2". Голи Жуміги, Юськевича та Мальського забезпечили майбутньому супернику "зелено-білих" перемогу з рахунком 3:0. Щоправда, усі м'ячі "Куликів" забив у другому таймі.

Курйозний гол Когута

Як і у попередніх матчах, тренерський штаб “Карпат-2” отримав підсилення з основи. Якщо раніше у воротах з’являвся Роман Льопка, то цього разу у старті вийшов Дмитро Фастов. Крім того, ігрову практику отримав Микола Когут.

Саме один із карпатівських братів став героєм початку зустрічі. Вадим Сидун нав‘язав боротьбу оборонцям “Куликова”, а ті курйозним чином подарували м‘яч Когуту. Максим Мацієвський влучив у свого партнера Арсенія Процишина, м‘яч відскочив до Когута, який використав вихід віч-на-віч.

Невдача у кінцівці першого тайму

Перевага господарів у рахунку зберігалася до завершення першого тайму. У компенсований час “Куликову” вдалося відновити паритет. Сидун порушив правила у боротьбі зі Степаном Сологубом майже на лінії штрафного майданчика, і сам постраждалий вдало виконав стандарт.

Фастов вибудував стінку із чотирьох футболістів, та це не врятувало “Карпати-2”. Сологуб обвідним ударом у нижній кут вразив ціль – 1:1.

В‘язка боротьба по перерві

У другому таймі на полі було багато єдиноборств та мінімум небезпечних моментів. Боротьба в основному точилася у середині поля. При цьому, у воротарів було обмаль роботи. Можна згадати хіба що класний удар Миколи Когута. М‘яч з-під поперечки витягнув Михайло Грицаль. Все найцікавіше по перерві відбулося на останніх хвилинах.

Активність перед фінальним свистком

Під завісу поєдинку львів‘яни могли вирвати третю перемогу поспіль. Спершу підопічні Вільчинського виконали два штрафних удари. Обидва рази до м‘яча підходив Василь Дебич. Особливо небезпечно було під час другої подачі зі стандарту. На дальній стійці головою пробивав Андрій Ломницький. Кіпер ногою парирував удар. Подача з кутового виявилася ще небезпечнішою. На щастя для гостей, захисник вибив м‘яч з лінії воріт.

Наступний матч

У наступному турі 14 травня "Карпати-2" зіграють на виїзді із "Темпом" (Відники). Натомість "Куликів" прийматиме "Легінь" із Брюховичів. Базова дата поєдинку – 10 травня.