Премʼєр-ліга Львівщини. “Юність” – “Карпати-2” – 3:2

26 травня 2023 р.
TYS_1603
TYS_1603

Прем'єр-ліга Львівської області-2023. Група "А". 6 тур.

"Юність" (Верхня Білка) – "Карпати-2" (Львів)

26 травня. 15:00. Верхня Білка. Стадіон імені Степана Келта

"Юність": Денега, Гаврушко, Грось, Білий, Береза, Пиріг, Яворський (Савошко, 75), Іваночко (Гудзінський, 67), Патуляк (Деревецький, 62), Равлик (Войтович, 83), Панасюк (Шарабура, 70).

Головний тренер – Богдан Костик. 

"Карпати-2": Фастов, Савчин, Ілюхін, Лень, Гайдучок, Рожко, Фетько, Катрич (Кулик, 46), Скороход, Дебич, Коваленко (Козак, 55). 

Старший тренер – Володимир Вільчинський. 

Голи: Панасюк, 28,  Яворський, 34, Іваночко, 38 – Коваленко, 2, Дебич, 37. 

Команди забили пʼять мʼячів у першому таймі, але у другій половині зустрічі голами відзначитись не змогли. У підсумку “Юність” перемогла “левів” з рахунком 3:2.

Швидкий гол “Карпат” і сейви Фастова

Вже на другій хвилині матчу карпатівці відкрили рахунок. Олександр Фетько віддав чудову передачу в штрафний майданчик, де на ударній позиції опинився Дмитро Коваленко. Форвард “зелено-білих” влучно пробив у дальній кут воріт – 0:1. 

“Юність” відразу кинулась відіграватись. Підопічні Богдана Костика провели кілька атак, але команда Вільчинського надійно оборонялась. Зокрема, Дмитро Фастов у одному з епізодів врятував львівʼян відбивши мʼяч ногою. Господарі поля активно атакували і загрожували воротам “Карпат-2”. Однак Фастов кілька разів класно парирував удари суперника з близької відстані. Спочатку він відбив удар головою Віталія Равлика, а згодом здійснив сейв, відбивши постріл Віталія Патуляка з кількох метрів. 

Гол + пас Яворського

“Юність” дуже активно тиснула на ворота “зелено-білих”. І на 28-й хвилині господарям вдалося відновити паритет. Тарас Яворський прострілив з лівого флангу на ближню стійку. Захисників “Карпат-2” випередив Олег Панасюк, який переправив мʼяч у сітку воріт Фастова – 1:1. 

Через шість хвилин команда Костика подвоїла свою перевагу. “Юність” заробила право на небезпечний штрафний удар. До виконання стандарту підійшов Яворський та ідеальним ударом відправив мʼяч у праву девʼятку – 2:1. 

Обмін голами у роздягальню

Львівʼяни зуміли реалізувати одну зі своїх контратак наприкінці першого тайму. Дмитро Коваленко пробіг по лівому фланзі та прострілив на порожні ворота Василю Дебичу. Карпатівець не схибив і зрівняв рахунок – 2:2. “Юність” одразу відповіла своєю результативною атакою. Олег Панасюк отримав мʼяч після передачі Івана Гаврушка і класно скинув під удар Юрію Іваночку. Гравець господарів влучно пробив у лівий кут воріт “зелено-білих” – 3:2. 

Позиційна гра “Юності” і контратаки “Карпат-2”

По перерві “Юність” продовжувала володіти ініціативою і грати першим номером. Хорошу нагоду не реалізував Віталій Патуляк. Він отримав мʼяч у штрафному майданчику гостей і сильно пробив, але не зміг влучити у площину воріт. Натомість карпатівці намагались використовувати контратаки. Кілька разів по флангу забігав Олександр Фетько, проте втілити свої контрвипади у небезпечні моменти львівʼянам не вдавалось.  

Момент Леня і відповідь Панасюка

У середині другого тайму карпатівці заробили право на небезпечний штрафний удар. Фетько виконав подачу зі штрафного прямо на голову Олегу Леню, але захисник львівської команди пробив вище воріт.

“Юність” відповіла своїм моментом. Панасюк скористався помилкою оборони “зелено-білих” і пробивав фактично по порожніх воротах. Однак капітан “Карпат-2” Володимир Савчин врятував свою команду.

Невикористаний шанс Ілюхіна

Наприкінці зустрічі Артур Ілюхін міг зрівняти рахунок. Захисник львівʼян вистрибнув вище за всіх у штрафному майданчику суперника і завдав удару головою. Мʼяч пролетів над поперечкою. 

Наступний матч

Сьомий тур Премʼєр-ліги Львівської області “Карпати-2” пропускатимуть через особливості календаря. Відтак, наступний поєдинок львівʼяни зіграють 7 червня проти “Юності”. Матч відбудеться у Львові.