Представляємо новачка: Олександр Мизюк

20 липня 2023 р.
Лев
"Зелено-білі" укомплектували захисну лінію Олександром Мизюком, який у минулому сезоні виступав за харківський "Металіст".
широкий фон 42

Олександр народився в селі Ізюмське на сході Харківщини. Його батьки – вчителі. До 25 років виступав за ФК "Вовчанськ". "Олександр – працьовитий хлопець, він багато займався самотужки, – каже тренер "Вовчанська" Андрій Березовчук. – У нього чудові габарити як для центрального захисника. Добре грає головою. А ще мені подобається його добросовісність. Проблема у тому, що Сашко родом із маленького містечка, там відсутня хороша школа. Це класичний випадок, коли талант народжується у закутку та залишається непоміченим. На щастя, у ситуації з Олександром все склалося добре".

Три роки тому хлопець отримав запрошення у харківський "Метал" – теперішній "Металіст". Разом з командою пройшов шлях від Другої ліги до УПЛ. Восени забив перший м’яч у найвищому дивізіоні – у ворота ФК "Олександрія". В цей час його рідне село перебувало під російською окупацією.

"Мої батьки не приховували свою проукраїнську позицію, – каже Мизюк. – Найгірше те, що увесь цей час ми жили у повній невизначеності. Вперше маму я почув через два місяці після російського вторгнення. Вона ледве знайшла зв'язок, подзвонила тітці, а та поставила свій телефон на гучномовець і набрала мене. Коли я забив "Олександрії", перша думка була: от якби мої батьки це побачили".

Той гол Мизюк забив після стандарту. Він полюбляє підключатися до подач із кутових. Прикметний факт: на професійному рівні футболіст відзначився шістьма голами, п'ять з них забив після розіграшу кутових, ще один – після навісу зі штрафного. Половину оформив ударами головою.

ДОСЬЄ

Олександр Мизюк

Дата народження: 31.05.1995

Місце народження: Ізюмське (Харківська область)

Вік: 28

Зріст: 1,89 м

Громадянство: Україна

Позиція: центральний захисник