Представляємо новачка: Крістіан Ноту Соуза

04 вересня 2023 р.
Лев
"Зелено-білі" підсилили атакувальну лінію 23-річним бразильцем Крістіаном Ноту Соузою. "Карпати" орендували форварда у "Понте-Прети" до кінця сезону з правом викупу.
Крістіан Ноту-16х9

Новачок, який може зіграти на позиції вінгера, а також діє на вістрі атаки, яскраво дебютував у матчі з "Епіцентром". Крістіану вистачило хвилини для того, щоб відкрити лік своїм голам за "Карпати". "Безумовно, це був дебют мрії, – каже бразилець. – Я дуже задоволений. Мені вдалося швидко порозумітися з партнерами. Це футболісти високого рівня, які зробили все, щоб я почувався добре у команді. Та це тільки початок. Я розумію, що мені потрібно ще багато працювати. У нас буде ще сильніша версія Крістіана Ноту".

Адаптації Крістіана у Львові сприятимуть його земляки Едуардо та Іґор Невес. "Хлопці мені дуже допомагають. До того ж з Едуардо ми товаришуємо, він був моїм партнером в "Атлетіко Гояніенсе". Щодо Іґора, то ми тільки познайомилися. Вони обидва роблять все, щоб моє перебування у новому середовищі було якомога комфортнішим. Також відзначу вболівальників, які влаштували мені неймовірний прийом", – додає футболіст.

"Мені відомо про те, що в Україні триває війна, та я не вагався, коли ухвалював рішення про переїзд, – зізнається Крістіан. – Я прагну розвиватися і грати у футбол. В Україні я вперше, але вже знаю, що це дуже красива країна з великою кількістю стародавніх споруд, які я збираюся відвідати у майбутньому. Фактично усю свою кар'єру я провів у Бразилії, утім я хочу спробувати щось нове. Перехід у "Карпати" – чудова нагода проявити себе на хорошому рівні. З того, що я встиг побачити, тут дуже конкурентна ліга із сильними та кваліфікованими командами".

Крістіан каже, що йому подобається технічний футбол, насичений дриблінгом та великою кількістю атак. "Я не боюся йти у боротьбу. Знаю, що в Україні віддають перевагу силовому футболу, однак це мене не хвилює. Можу назвати себе працьовитим футболістом, який б'ється за кожен м'яч. У мене є один футбольний кумир – це Неймар. А ще у Бразилії мене називали Вінісіусом. Звичайно, приємно це чути. Я маю багато працювати, щоб досягнути великих успіхів у футболі".

ДОСЬЄ

Крістіан Ноту Соуза

Дата народження: 21.05.2000

Місце народження: Нова Кріксас (штат Ґояс, Бразилія)

Вік: 23

Зріст: 1,87 м

Позиція: вінгер/нападник