Представляємо новачка: Юрій Романюк

12 липня 2023 р.
Лев
Львівський клуб підписав контракт із Юрієм Романюком. Правий захисник є вихованцем луцької "Волині".
романюккк

"Від моєї рідної Рудки-Козинської до Луцька – 30 хвилин їзди, – каже Юрій. – Змалечку я разом з батьком їздив на матчі "Волині". Мій батько любив футбол, грав на аматорському рівні. Тож робив усе, щоб моє захоплення стало роботою. Тішуся, що вдалося попрацювати з Віталієм Кварцяним. Він не лише класний фахівець, а й чудова людина. Дуже допоміг мені на етапі становлення".

Романюк почав виступати за дорослу команду "Волині" у 18 років. По тому змінив декілька клубів. Остання його зупинка – харківський "Металіст". У складі харків’ян Романюк отримав навички гри на лівому фланзі оборони. Футболіст каже, що за потреби може зіграти і на цій позиції. Однак справа почуває себе комфортніше. Загалом у Прем’єр-лізі Юрій Романюк відіграв 72 матчі.

"Мені подобалося те, як він йде в обіграш, його стартова швидкість, його агресія в атаці, хороше використання обидвох ніг, – пригадує Віталій Кварцяний. – Окремо відзначу його вміння працювати уздовж всього флангу. Траплялося, я критикував Юрія за те, що він не вступає у відбір. Це була своєрідна мотивація, адже він дійсно непоступливий. Тепер в нього є досвід і майстерність. Але зупинятися не варто. Нехай йому вже 26, невикористаний потенціал і місце для прогресу залишаються. Думаю, Мирон Маркевич зможе віднайти ці можливості й витиснути ще більше. Романюк – не футболіст вчорашнього дня, він повинен розвиватися".

ДОСЬЄ

Юрій Романюк

Дата народження: 06.05.1997

Місце народження: Рудка-Козинська (Волинська область)

Вік: 26

Зріст: 1,76 м

Громадянство: Україна

Позиція: правий захисник