Представляємо новачка: Євген Підлепенець

07 липня 2023 р.
Лев
Півзахисник Євген Підлепенець уклав угоду із львівськими "Карпатами". Націлений на атаку правий вінгер має досвід виступів у нижчому футбольному дивізіоні Іспанії, а рік тому вражав своїми показниками вже українську Прем’єр-Лігу.
IMG_1476

Рік тому Підлепенець дебютував у Прем’єр-лізі – в матчі "Металіст" – "Рух". І вже на 37-ій хвилині забив свій перший гол. В УПЛ півзахисник відзначався дриблінгом – статистичний портал Wyscout стверджує, що в першій половині сезону 2022/23 він здійснив 119 обведень (для порівняння: Михайло Мудрик з "Шахтаря" – 92 обведення). Друге коло чемпіонату України 2022/23 років Євген розпочав на правах оренди у складі "Дніпро-1" – на той момент лідера змагань Прем’єр-Ліги України.

"Демонструвати дриблінг я любив змалечку, – пояснює Євген. – У моєму рідному Токмаку не було якісного трав’яного поля, тож перші кроки я робив на паркеті, коли грав у футзал. Потім розвинув ці навички у Запоріжжі. Мені пощастило з тренером – Володимир Шаповалов не забороняв брати ініціативу на себе, не сварив, якщо я втрачав м’яч. В іспанському "Депортіво Фабріль" я прокачав ці навички та став більше працювати у відборі. Іспанія – це хороша школа. В міжсезоння я мав пропозиції від кількох клубів УПЛ. Але перспектива попрацювати з Мироном Маркевичем видалася найпривабливішою".

Перший наставник Євгена на дорослому рівні – Олег Таран, який 2021-го очолював друголіговий "Металург". "Євгену важливо знайти свого тренера, – вважає він. – А от щодо його обдарованості – сумнівів немає. Підлепенець володіє чудовою технікою і може на клаптику поля обіграти двох-трьох суперників. Важливо те, що він робить це у динаміці. Відзначу і його універсалізм. Робоча нога Євгена – ліва, але він здатен грати на обох флангах і в центрі. А ще він тактично добре навчений, добре бачить поле. Не сумніваюся, що він допоможе "Карпатам".

ДОСЬЄ

Євген Підлепенець

Дата народження: 10.11.1998

Місце народження: Токмак (Запорізька область)

Вік: 24

Зріст: 1,83 м

Громадянство: Україна

Позиція: правий півзахисник