Представляємо новачка: Єгор Демченко

18 липня 2023 р.
Лев
В "Карпатах" чергове поповнення – півзахисник Єгор Демченко. Минулі три сезони футболіст провів у харківському "Металісті", з яким пройшов шлях із Другої ліги до УПЛ.
IMG_1702

Єгор народився у Степногірську на Запоріжжі. Свої перші футбольні кроки робив у школі запорізького "Металурга". Щоденно долав 40 кілометрів, щоб дістатися на заняття. Нині Степногірськ перебуває неподалік лінії фронту, тому родичі Демченка покинули домівку та живуть в обласному центрі.

"Востаннє я їздив додому у січні, – каже Єгор. – Чув вибухи на власні вуха. В селищі залишається близько тисячі жителів. Я дуже мрію про повернення додому, щоб мої рідні знову жили у своїй домівці. Щиро вірю в перемогу України".

Демченко дебютував у Прем'єр-лізі через два тижні після досягнення повноліття. В "Металургу" зібрався молодий колектив, а Єгор вважався одним з найбільших талантів тамтешньої школи. Після того, як команда покинула еліту, Демченко перебрався у "Буковину". Влітку 2016-го три тижні провів у тренувальному таборі японського клубу "Джубіло Івата". Щоб закріпитися в Азії, забракло досвіду. Так опинився в Краматорську, де провів чотири сезони.

"Це дуже обдарований хлопець, – розповідає Олександр Косевич, тогочасний тренер краматорського "Авангарда". – Він чудово мислить, вдало ухвалює рішення, у нього хороші стартова та дистанційна швидкості. Любить бити по воротах, атакувати, завершувати, віддавати передачі. Не сумніваюся, що користь "Карпатам" Єгор принесе".

В минулому сезоні Демченко був шостим у "Металісті"  за кількістю ігрового часу в УПЛ. В його активі – дві гольові передачі та один забитий м'яч. Тепер він починатиме із другого за силою дивізіону. Однак новачок "зелено-білих" не вважає це проблемою.

"Я максимально мотивований, – запевняє Єгор. – Олександр Косевич казав, що іноді треба зважитися на один крок назад, аби потім зробити два вперед. "Карпати" заслуговують грати в Прем'єр-лізі. І ми для цього докладемо усіх зусиль".

ДОСЬЄ

Єгор Демченко

Дата народження: 25.07.1997

Місце народження: Степногірськ (Запорізька область)

Вік: 25

Зріст: 1,81 м

Громадянство: Україна

Позиція: центральний півзахисник