Представляємо новачка: Едуардо Сантос Соарес

12 липня 2023 р.
Лев
Ще один бразилець, який поповнив склад "Карпат" влітку – Едуардо. На відміну від свого земляка Іґора, цей хавбек вже має трирічний досвід виступів у Європі – він грав у нижчих футбольних дивізіонах Португалії та Польщі.
едуардо

Едуардо не є класичним опорником, він орієнтований на атаку.

"Я люблю динамічний футбол, мені подобається йти вперед, – стверджує. – Вважаю себе більше плеймейкером, хоча за потреби не боюся йти у відбір. Я адаптований до європейського футболу. В 19 років виграв Кубок Сан-Паулу, після чого отримав запрошення у португальську лігу. Потім грав у Польщі. Там познайомився з кількома українцями. А ще стежив за бразильцями в українському чемпіонаті: Педріньйо, Тайсоном, Фернандіньйо, Аланом Патріком, Давідом Нересом. Бачив їхні досягнення, тепер хочу також перемагати – разом з "Карпатами".

"Бразильці – це креатив та нестандартне мислення на полі, – каже старший тренер "Карпат" Остап Маркевич. – Дуду я знаю по роботі у Польщі. У складі "Радуні" (Стенжиця, Польща) він був одним із найкращих у кожній грі й робив чимало результативних дій. Крім того, Едуардо добре грає у відборі, тому може приносити користь і у створенні, і у руйнуванні".

ДОСЬЄ

Едуардо Сантос Соарес

Дата народження: 10.01.2001

Місце народження: Кампу-Формозу (Бразилія)

Вік: 22

Зріст: 1,75 м

Громадянство: Бразилія

Позиція: центральний півзахисник