Представляємо новачка: Богдан Порох

14 липня 2023 р.
Лев
За центр оборони "Карпат" у новому сезоні відповідатиме Богдан Порох. Йому лише 22 роки, але він вже має хорошу школу та досвід виступів у всіх українських дивізіонах.
IMG_1633

На дитячому рівні Богдан спробував себе на різних позиціях: в центрі поля і навіть грав нападником. Сьогодні він – класичний центральний захисник. Невдовзі після досягнення повноліття Порох дебютував на професійному рівні. Три сезони виступав за ФК "Миколаїв", а влітку 2021-го перебрався у харківський "Металіст".

"Богдан – дуже перспективний футболіст, це факт, – запевняє Ілля Близнюк, екстренер "Миколаєва". – Нас привабило те, що він дуже наполегливо та старанно вчиться. Приємно, коли футболіст завчасно приходить на тренування, щоб попрацювати індивідуально. Підказки, поради, зауваження – він усе це вислуховував, засвоював і прогресував на очах. Порох добре вміє обирати позицію та володіє хорошим першим пасом. Гарно бачить поле, не боїться підключатися до атак з глибини. Має чудову ліву ногу, трохи підтягнув гру правою".

"В Харкові я постійно відчував підтримку місцевих фанатів, – ділиться Порох. – Мені вистачило кількох днів у Львові, аби зрозуміти, наскільки тут люблять "Карпати". Люди просто горять цією командою, чекають на вихід до Прем’єр-Ліги. Нам залишається тільки втілити це бажання у життя".

ДОСЬЄ

Богдан Порох

Дата народження: 05.08.2000

Місце народження: Павлоград (Дніпропетровська область)

Вік: 22

Зріст: 1,91 м

Громадянство: Україна

Позиція: центральний захисник