Представляємо новачка: Андрій Кожухар

08 липня 2023 р.
Лев
23-річний воротар Андрій Кожухар, який має досвід виступів за молодіжну та юнацькі збірні України, поповнив склад "Карпат".
IMG_1532

Родина Андрія – родом з Одещини. Батько був військовим, майбутній футболіст народився у Молдові. Коли йому було 13 років, батьки повернулися додому. Тут, у футбольній школі "Чорноморця", хлопець опановував ази гри. У 19 років  дебютував в українській Прем’єр-лізі. Через пандемію коронавірусу перший закордонний досвід для Кожухаря виявився суперечливим – у латвійській "Валмієрі" він відіграв лише кілька матчів. Натомість в словацькому "Земпліні" виграв конкуренцію на позиції та став основним голкіпером.

"Я щасливий, що знову вдома, – каже Кожухар. – Востаннє виходив на поле в українському турнірі ще 4 роки тому. Досвід гри в елітних дивізіонах Латвії та Словаччини був дуже корисним для мене. Я здобув важливі знання та подорослішав. Мій ідеал у дитинстві? Мабуть, Мануель Нойєр часів "Шальке".

Колишній тренер воротарів "Чорноморця" Володимир Тименко відзначає працьовитість експідопічного:

"Андрій може займатися у тренажерному залі 24/7. Я рідко зустрічав воротарів, які готові так завзято працювати над собою. Траплялося, він так викладався, що його доводилося стримувати. Андрій ставить багато запитань, постійно вдосконалюється та може навіть ввечері зайти на додаткову теорію. Я часто ставлю його у приклад іншим воротарям".

ДОСЬЄ

Андрій Кожухар

Дата народження: 20.07.1999

Місце народження: Кишинів (Молдова)

Вік: 23

Зріст: 1,97 м

Громадянство: Україна

Позиція: воротар