Перша ліга. СК "Полтава" – "Карпати". Прев’ю

26 квітня 2024 р.
Лев
У суботу, 27 квітня, матчем з СК "Полтава" для львівських "Карпат" стартує друге коло чемпіонської групи. Початок поєдинку о 12:30.
TYS_4640_230324

Суперник

Протистоянням із СК "Полтава" "зелено-білі" розпочали футбольний рік. 23 березня команда Мирона Маркевича у меншості перемогла на "Україні" з рахунком 2:1. На гол Миколи Бужина львів’яни відповіли дублем Павла Полегенька.

Після того матчу СК "Полтава" двічі зіграв внічию (0:0 з "Епіцентром" та 2:2 "Нивою"), переміг "Агробізнес" (2:1) та поступився "Прикарпаттю" (1:3). Двома голами у цих поєдинках відзначився нападник Дмитро Щербак, який загалом має 12 результативних ударів і є третім бомбардиром чемпіонської групи.

Восени матчі за участю СК "Полтава" були найбільш результативними у групі "Б". Не змінилася ситуація після потрапляння полтавців до чемпіонського раунду. У п’яти турах першого кола в поєдинках СК "Полтави" було забито 14 голів – найбільше з-поміж усіх десяти учасників. Це природно відображається у наступних показниках – з одного боку полтавці найбільше пропустили (35 м’ячів), а з іншого – багато забивають (41 гол). Краща результативність лише у трьох лідерів ліги.

Поточна форма

Минулого тижня "леви" зазнали першої домашньої поразки у сезоні. У Львові "Карпати" поступилися "Інгульцю" (1:2) і перервали семиматчеву переможну серію. Незважаючи на це, "зелено-білі" очолюють турнірну таблицю з 57 очками.

СК "Полтава" йде шостим з 34 очками і відстає на три пункти від четвертої сходинки, яка дозволяє зіграти у плей-оф за вихід у Прем’єр-лігу. У попередньому турі полтавці програли "Прикарпаттю" 1:3.

Кадрова ситуація

Команди не мають дискваліфікованих футболістів на суботній поєдинок. Водночас повертається у загальну групу захисник "Карпат" Тарас Саків, котрий пропускав минулий тур через перебір жовтих карток. Як і раніше, продовжують заліковувати травми оборонці Тимофій Сухар та Андрій Булеза.

У полтавців через травму навесні тривалий час пропустив півзахисник Максим Горжуй. Нещодавно травмувався хавбек СК "Полтава" і один з найкращих асистентів ліги Богдан Шмигельський. Також не грав у минулому турі через ушкодження правий захисник Микола Бужин.

Дата та місце

27 квітня, 12:30. Полтава, стадіон "Молодіжний".

Арбітри

Головний рефері – Ігор Сташук (Чернігів), асистенти: Денис Кєскюла (Дніпропетровська обл.) та Олексій Гавеля (Кривий Ріг). Четвертий арбітр – Олексій Миронов (Полтава). Спостерігач арбітражу – Олександр Шамич (Житомир).

Трансляція

Дивіться матч у прямому етері на YouTube-каналі ПФЛ.