Перша ліга. "Прикарпаття" (Івано-Франківськ) – "Карпати" (Львів). Прев’ю

19 листопада 2022 р.
KEWL8540.max-1920x1080
У неділю, 20 листопада, львівські "Карпати" гостюватимуть в Івано-Франківську. Суперником "зелено-білих" буде місцеве "Прикарпаття".
KEWL8540.max-1920x1080

Суперник

Головна інтрига групи "А" полягає у визначенні останньої команди, яка проб’ється у вісімку найсильніших та навесні змагатиметься за вихід в УПЛ. До "Полісся", "Карпат" та "Епіцентру" мріють приєднатися "Нива" та "Прикарпаття". Поки своєрідний поул-позишн утримують тернополяни. За два тури до фінішу "Нива" випереджає "Прикарпаття" на одне очко.

Івано-франківців можна назвати домашньою командою, адже три з чотирьох перемог "Прикарпаття" здобуло на рідному стадіоні "Рух". Цікаво, що в Івано-Франківську капітулював номінальний фаворит "Епіцентр" (1:0) та основний конкурент "Нива" (1:0). До речі, 1:0 – улюблений рахунок "зелено-жовтих", адже таким був підсумок трьох матчів за участю "Прикарпаття". Інша стабільність полягає у тому, що івано-франківці двічі втратили очки з ФСК "Маріуполь" (1:1 та 2:2) і не змогли вразити ворота "Полісся" (0:3 та 0:2).

Ключова постать у складі "Прикарпаття" – його капітан Василь Цюцюра. 28-річний футболіст є найкращим бомбардиром команди з 4 голами. Прем’єрний він забив "Карпатам" у матчі першого кола – тоді "леви" перемогли 2:1. Після цього Цюцюра відзначився ще трьома м’ячами у п’яти поєдинках (у ворота "Епіцентру" та "Буковини" вони виявилися переможними). Крім того, капітан лідирує за показником гольових передач – 3 асисти.

Важливими гравцями у формації наставника івано-франківців Олега Рипана є центральний захисник Василь Француз (до минулого туру відіграв усі 11 матчів без замін), правофланговий оборонець Роман Борисевич (усі 5 сезонів на професійному рівні провів у "Прикарпатті"), хавбеки Володимир Рудюк (вихованець "Карпат"), Іван Сондей (виступав за "Олімпік" у Прем’єр-лізі) та Максим Соловйов (ексгравець "Дніпра-1", який лише у вересні перебрався в Івано-Франківськ).

Поточна форма

Минулого тижня "Карпати" зазнали третьої поразки у сезоні – і вдруге львів’яни капітулювали у грі з "Епіцентром" (0:1). Невдача у Дунаївцях перервала переможну серію "зелено-білих", яка нараховувала три поєдинки.

Натомість івано-франківці завершили свій матч внічию. У протистоянні в Демидові "Діназ" та "Прикарпаття" сильнішого не виявили – 2:2. Загалом у п’яти попередніх поєдинках команда Олега Рипана лише одного разу перемогла – "Буковину" у рідних стінах (2:1).

Турнірне становище

"Карпати" зберігають другу позицію з 25 очками, однак поразка у минулому турі дозволила "Епіцентру" наблизитися майже впритул – їх розділяє два бали. Саме з командою із Кам'янця-Подільського в останньому матчі 2022-го зіграє "Прикарпаття". Івано-франківці мають в активі 15 очок і лише на один пункт відстають від омріяного четвертого місця, де розташувалася "Нива".

У "Прикарпаття" максимальна мотивація на гру з "Карпатами" – підопічні Олега Рипана не можуть втрачати очок і повинні розраховувати ще й на допомогу суперників (через тиждень "Нива" зустрінеться з "Буковиною"). Хоч львів'яни вже забезпечили собі місце у топ-4, втрата очок також може стати фатальною. Поки у "зелено-білих" шість гарантованих балів, які вони здобули якраз із "Нивою" (за умови, що тернополяни втримаються у квартеті лідерів).

Кадрова ситуація

Обидві команди не мають проблем із дискваліфікованими. Проте наступна жовта картка для Дениса Галенкова або ж Дмитра Махнєва не дозволить зіграти їм у заключному турі проти "Полісся".

Через травму ще не виходив на поле у цьому сезоні один із найдосвідченіших футболістів "Прикарпаття" Ростислав Волошинович. В останніх трьох поєдинках також не грав центральний захисник Олег Матушевський. Ще давніше у лазареті перебуває інший оборонець Володимир Радульський.

Дата та місце

20 листопада, 13:00. Івано-Франківськ, стадіон "Рух".

Арбітри

Головний рефері – Дмитро Кривушкін (Харків), асистенти: Сергій Дарійчук (Чернівці) та Олександр Лапицький (Київ), четвертий арбітр – Мирослав Липко (Івано-Франківськ), спостерігач арбітражу – Микола Левко (Чернівці).

Трансляція

Дивіться матч у прямому етері на YouTube-каналі Професіональної футбольної ліги України.