Перша ліга. “Поділля” (Хмельницький) – “Карпати” (Львів) – 0:1

18 листопада 2023 р.
Лев
"Зелено-білі" перемагають у Хмельницькому завдяки єдиному м'ячу Богдана Векляка.
на сайт ігрова агробі (1)

Перша ліга. Група “А”. Сезон 2023/2024. 17 тур

“Поділля” (Хмельницький) – “Карпати” (Львів)

18 листопада, 12:00, м. Хмельницький, стадіон "Поділля"

Арбітр – Сергій Подригуля (Луцьк).

Асистенти: Володимир Алавук (Житомир) та Володимир Журибіда (Луцьк).

Четвертий арбітр – Марина Матковська (Хмельницький).

Спостерігач арбітражу – Валерій Лисакевич (Харків).

“Поділля”: Непогодов, Сімінін, Веремієнко, Цибульник, Савчук, Задоя, Боженар (Каверін, 59), Пріхна, Оробець (Василенко, 77), Костенко К. (Коваленко, 59), Войтіховський.

Запасні: Задерейко, Петриченко, Лис, Доброхотов.

Головний тренер Віталій Костишин.

“Карпати”: Кожухар, Мизюк, Векляк, Саків, Сухар (Підлепенець, 67), Рябов (Демченко, 76), Клименко (Чех, 46), Костенко Я. (Равлик, 67), Полегенько, Чачуа, Іґор Невес (Шах, 88).

Запасні: Ільющенков, Романюк, Сидун, Савчин, Матвєєв, Картушов.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

Гол: Векляк, 49.

Попередження: Цибульник, 7, Каверін, 61, Войтіховський, 80 – Клименко, 18, Сухар, 45+1.

TYS_4633podillya_karpaty_18_11_2023.jpg

Важкий газон, момент "Поділля" і перевага "Карпат"

Жахливий стан газону хмельницького стадіону вніс суттєві корективи у перебіг подій в поєдинку між "Поділлям" та "Карпатами". За таких умов зв'язати бодай кілька передач було складним завданням. До честі футболістів, навіть попри це, їм вдавалося комбінувати. На старті зустрічі львів'яни провели кілька непоганих атак через правий фланг. Більшість із них розганяв Павло Полегенько. Однак жодна з них не завершилася акцентованим ударом по воротах.

Натомість це вдалося господарям. На 16-й хвилині Максим Войтіховський на правому фланзі відпасував на Кирила Костенка, а той вивів віч-на-віч з воротарем Данила Боженара. Кіпер "левів" Андрій Кожухар своєчасно вийшов з воріт і парирував удар. "Карпати" відповіли через десять хвилин, коли індивідуальну майстерність продемонстрував Іґор Невес. Бразилець змістився з лівого флангу, обіграв кількох захисників і пробив – Дмитро Непогодов забрав м'яч у руки.

Наприкінці тайму "зелено-білі" провели чергову затяжну атаку. Вона завершилася навісом Амбросія Чачуа справа на голову Іґору Невесу. Але і цього разу Непогодов без проблем заволодів м'ячем. "Карпати" не зупинилися і ще кілька разів загрожували воротам "Поділля". Проте цього разу справа до ударів не дійшла.

TYS_5523podillya_karpaty_18_11_2023.jpg

Переможний гол Векляка

Другий тайм розпочався з атак "Карпат". Максим Чех, який тільки-но вийшов на заміну, вивів на ударну позицію Чачуа. Капітан ввірвався у штрафний майданчик і потужно пробив – Непогодов перевів м'яч на кутовий. Минуло дві хвилини і знову Чачуа та Непогодов опинилися у центрі уваги. Цього разу Амбросій асистував Артуру Рябову, та воротар "Поділля" вкотре врятував ворота.

Проте подальший кутовий виявився фатальним для господарів. Як і в попередньому турі проти "Агробізнесу", Тарас Саків виконав навіс з правого флангу, а центральний захисник "левів" відправив м'яч у сітку. Минулого тижня ним виявився Владислав Бабогло, а у Хмельницькому відзначився Богдан Векляк, який вийшов замість центрбека збірної Молдови. Векляк перестрибнув Сергія Сімініна і головою пробив воротарю поміж руки – 0:1.

Забитий гол надихнув команду Маркевича. "Карпати" провели ще кілька атак і знову забили, щоправда, зробили це із порушенням правил – Ян Костенко перебував у положенні поза грою. Однак загалом гра заспокоїлася і основної події відбувалися у центрі поля. До фінального свистка господарі створили лише один реальний момент для того, щоб відігратися. На третій компенсованій хвилині зі штрафного бив Євген Задоя – у стрибку Кожухар потягнув м'яч з-під поперечки.

TYS_5678podillya_karpaty_18_11_2023.jpg

Наступний тур/турнірне становище

Завдяки черговій перемозі "Карпати" здобули 42 бали і зміцнили лідерство. У наступному турі "леви" прийматимуть вдома тернопільську "Ниву". Останній матч року відбудеться у п'ятницю, 24 листопада, о 12:00.