Перша ліга. “Нива” (Тернопіль) – “Карпати” (Львів) – 1:1

24 вересня 2023 р.
Лев
В останньому поєдинку першого кола "Карпати" зіграли внічию із тернопільською "Нивою". Команди обмінялися голами на старті зустрічі. На влучний удар карпатівця Яна Костенка відповів захисник тернополян Андрій Зінь.
на сайт ігрова нива (1)

Перша ліга. Група “А”. Сезон 2023/2024. 9 тур

“Нива” (Тернопіль) – “Карпати” (Львів)

24 вересня. 16:00. Тернопільський міський стадіон ім. Р. Шухевича.

Арбітр – Ігор Сташук (Чернігів).

Асистенти: Владислав Дрикін (Рівне) та Сергій Дарійчук (Чернівецька область).

Четвертий арбітр – Михайло Брик (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу – Валерій Лисакевич (Харків).

“Нива”: Механів, Соколов (Слива, 53), Зінь, Хруставка, Демчук, Давидов (Гатала, 57), Мудрий, Бей (Галадей, 76), Волохатий, Проців (Танчак, 53), Різник.

Запасні: Жупанський, Малащук, Вольський, Махінка.

Виконувач обов'язків головного тренера Олександр Стахів.

“Карпати”: Кожухар, Мизюк, Бабогло, Сухар (Картушов, 79), Полегенько, Рябов (Демченко, 46), Клименко, Підлепенець, Костенко (Равлик, 86), Чачуа, Іґор Невес (Крістіан, 68).

Запасні: Ільющенков, Романюк, Порох, Векляк, Едуардо, Чех, Матвєєв.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

Голи: Зінь, 8 – Костенко, 6.

Попередження: Зінь, 44, Мудрий, 60, Галадей, 90+3 – Кожухар, 8, Костенко, 44.

TYS_9030_24_09_2023.jpg

Шалений початок і активний Чачуа

Команди розпочали матч без розвідки і адаптації. Одна з перших атак "Карпат" завершилася результативно. Євген Підлепенець та Амбросій Чачуа розіграли комбінацію на правому фланзі і капітан "зелено-білих" прострілив у штрафний майданчик. На дальній стійці від опіки Олега Хруставки звільнився Ян Костенко і з близької відстані відправив м'яч у сітку воріт. Проте вже у наступній атаці тернополяни відігралися. Олег Соколов навісив зі штрафного, а Андрій Зінь коліном переправив м'яч у кут воріт гостей. Андрій Кожухар зумів парирувати удар, однак рефері вказав на центр. На думку арбітра м'яч повністю перетнув лінію воріт.

Швидкий обмін голами не зменшив подальшу активність команд. Спочатку Чачуа навішував зліва на Підлепенця – з ударом Євгена воротар впорався. А через хвилину момент створила "Нива". Андрій Бей стріляв з-за меж штрафного майданчика – поперечка.

У середині тайму дві нагоди після "стандартів" організував Чачуа. В обидвох випадках втручання у гру Максима Механіва врятувало "Ниву" від неприємностей. А на 31-й хвилині потужно бив здалеку Артур Рябов – м'яч пролетів поруч зі стійкою. "Карпати" особливо багато атакували на заключних хвилинах першого тайму, проте удари Чачуа та Підлепенця виявилися неточними.

TYS_8664_24_09_2023.jpg

Промах Полегенька і злива моментів

На старті другої половини зустрічі значну частину активності у складі "левів" і надалі генерував Амбросій Чачуа. Капітан "Карпат" загострював, асистував партнерам і сам бив по воротах Механіва. Наполегливість Амбросія конвертувалася у результат на 73-й хвилині. Тимофій Сухар навісив з лівого флангу, а боротьба Романа Сливи та Чачуа завершилася падінням карпатівця. Рефері вказав на позначку, та львів'яни не зуміли вийти вперед у рахунку. Механів парирував удар Павла Полегенька з пенальті.

Після локальної невдачі "зелено-білі" продовжували контролювати ситуацію на полі та кинули усі сили в атаку. Така ситуація дозволяла "Ниві" використовувати вільний простір і вибігати у контрвипади. Швидкі Дмитро Галадей та Андрій Різник кілька разів проривалися до воріт гостей, утім Кожухаря повноцінно не турбували.

Натомість "Карпати" влаштували справжню облогу воріт Механіва, проте кіпер тернополян та оборонці самовіддано захищали свої володіння. На 90+2-й хвилині навіть гравці "Ниви" були безсилими проти удару Підлепенця. Та, на щастя для господарів, м'яч пролетів на відстані кількох сантиметрів над поперечкою.

TYS_8895_24_09_2023.jpg

Наступний тур/турнірне становище

Перше коло команда Мирона Маркевича завершує у якості лідера групи "А". В активі "левів" 23 пункти. Наступний поєдинок "Карпати" проведуть на виїзді із "Хустом". Матч відбудеться у неділю, 1 жовтня, о 14:00.