Перша ліга. “Нива” (Бузова) – “Карпати” (Львів) – 0:1

21 жовтня 2023 р.
Лев
Єдиний гол Амбросія Чачуа приніс перемогу "Карпатам" у протистоянні лідерів групи "А". "Зелено-білі" зміцнили лідерство та збільшили відрив від "Ниви" до 11 очок. Крім того, команда з Бузової вперше у сезоні поступилася у домашньому поєдинку.
на сайт ігрова (2)

Перша ліга. Група “А”. Сезон 2023/2024. 13 тур

“Нива” (Бузова) – “Карпати” (Львів)

21 жовтня, 12:30, м. Буча, стадіон "Ювілейний".

Арбітр – Михайло Райда (Закарпатська область).

Асистенти: Михайло Юхименко та Володимир Журибіда (обидва – Луцьк).

Четвертий арбітр – Артем Михайлюк (Житомир).

Спостерігач арбітражу – Євген Котенко (Суми).

“Нива”: Льопка, Корохов, Прокопчук, Місюра, Дворовенко, Турчанов, Шалфєєв, Паламар (Нехтій, 70), Будняк (Літовченко, 72), Книш (Тименко, 45+2), Сергійчук.

Запасні: Захарчук, Клімов, Західний, Мельник, Мнишенко, Ткаченко, Шамич, Калінін.

Головний тренер Ігор Жабченко.

“Карпати”: Кожухар, Мизюк, Бабогло, Сухар, Полегенько, Чех (Демченко, 78), Рябов, Костенко (Равлик, 72), Підлепенець (Картушов, 90), Чачуа, Іґор Невес (Клименко, 90).

Запасні: Ільющенков, Саків, Векляк, Шах, Крістіан.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

Гол: Чачуа, 61.

Попередження: Дворовенко, 49, Корохов, 51, Шалфєєв, 65, 88 – Сухар, 14, 90+3, Рябов, 85.

Вилучення: Шалфєєв, 88 – Сухар, 90+3.

TYS_7026_nyva_karp_21_10_2023.jpg

Скасований м'яч Костенка

Господарі жваво розпочали поєдинок і створили два моменти на перших хвилинах. Спочатку здалеку стріляв Єгор Шалфєєв – над поперечкою. А згодом у штрафний майданчик вривався Михайло Сергійчук. Нападник "Ниви" впав у боротьбі із захисниками львів'ян, проте рефері жодного порушення не угледів. "Карпати" відповіли моментом Євгена Підлепенця, удар якого заблокували захисники.

Ближче до середини тайму "зелено-білі" заволоділи ініціативою. На 21-й хвилині підопічні Мирона Маркевича організували швидку атаку. Владислав Бабогло відпасував у центр на Амбросія Чачуа, а той у дотик запустив у вільну зону Яна Костенка. Хавбек протягнув м'яч і пробив поруч зі стійкою.

Незабаром затяжний випад "левів" завершився довгою передачею Бабогло на Іґора Невеса, який пробив з гострого кута – Льопка парирував удар. Натомість "Нива" усю гостроту біля воріт "Карпат" створювала після стандартів. Однак жоден із численних кутових та штрафних ударів результату господарям не приніс.

У компенсований до першого тайму час "зелено-білі" відзначилися, утім зробили це з порушенням правил. Павло Полегенько навісив з правого флангу, Іґор Невес намагався пробити у падінні, та по м'ячу не влучив. Проте на підборі вдало зіграв Максим Чех і потужно пробив. М'яч відлетів до Костенка, який вразив ціль. Рефері підняв прапорець – офсайд.

TYS_7292_nyva_karp_21_10_2023.jpg

Гол Чачуа і два вилучення

Другий тайм розпочався з атак "Карпат". Тимофій Сухар двічі навішував з лівого флангу і у володіннях "Ниви" виникала небезпека. У першому випадку Підлепенець не зумів пробити як слід, а після другого кросу у дотик бив Іґор Невес, та його удару забракло влучності. Невдовзі "зелено-білі" таки досягнули свого. Олександр Мизюк перехопив пас неподалік власного штрафного майданчика, Полегенько підхопив м'яч, обігрався із Костенком на правому фланзі, і вивів на ударну позицію Амбросія Чачуа. Капітан уникнув офсайду, правильно оцінив ситуацію і пробив у ближній кут – 0:1.

"Нива" могла відігратися вже у наступній атаці. Євген Корохов виконав штрафний удар з правого флангу, а Іван Будняк першим опинився на підборі. М'яч після пострілу гравця господарів пролетів поруч зі стійкою. Ще небезпечніше атакували "Карпати". Рябов та Чачуа розіграли класну комбінацію, на завершальній стадії якої Амбросій зручно відпасував Віталію Равлику, котрий тільки-но з'явився на полі. На удар карпатівця впритул зреагував Льопка.

Пропущений гол змушував команду з Київщини більше атакувати. На 76-й хвилині господарі створили непогану нагоду – Шалфєєв спіймав м'яч злету, та у ціль не влучив. Зрештою, львів'яни не дозволяли супернику взяти м'яч під контроль і тримали у напрузі оборону, періодично створюючи контрвипади. На заключних хвилинах обидві команди втратили своїх гравців. Спершу друге попередження отримав Шалфєєв, а у компенсований час з поля через вилучення пішов Тимофій Сухар.

TYS_7644_nyva_karp_21_10_2023.jpg

Наступний тур/турнірне становище

Перемога над "Нивою" дозволила підопічним Мирона Маркевича відірватися від головного переслідувача на 11 очок. Тепер у "зелено-білих" 33 пункти, у бузівчан – 22. У наступному турі "Карпати" вдома прийматимуть харківський "Металіст". Поєдинок відбудеться у неділю, 29 жовтня, о 12:00.