Перша ліга. “Лівий берег” (Київ) – “Карпати” (Львів) – 0:1

12 квітня 2024 р.
Лев
Долю протистояння першої та третьої команд ліги вирішив єдиний забитий м’яч. Влучний удар Євгена Підлепенця приніс “Карпатам“ перемогу в Києві.
на сайт ЛБ (1)

Перша ліга. Чемпіонська група. Сезон 2023/2024. 4 тур

“Лівий берег” (Київ) – “Карпати” (Львів)

12 квітня, 13:30. Київ, "Арена Лівий берег".

Арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро).

Асистенти: Владислав Дрикін (Рівне) та Євген Гашков (Чернівці).

Четвертий арбітр – Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя).

Спостерігач арбітражу – Володимир Александренко (Вінниця).

“Лівий берег”: Механів, Астахов, Якимів (Самар, 70), Слотюк, Дударенко (Сіднней, 63), Співаков, Дедух, Когут М. (Когут І., 64), Синиця, Войцеховський (Мисик, 55), Сухоручко.

Запасні: Чеботарьов, Сташків, Соколов, Швець, Литовченко, Сердюк, Петренко.

Головний тренер – Віталій Первак.

“Карпати”: Кожухар, Мизюк, Бабогло, Саків, Полегенько, Рябов (Чех, 46), Клименко, Костенко, Підлепенець (Романюк, 84), Чачуа (Тлумак, 90+4), Іґор Невес (Демченко, 76).

Запасні: Ільющенков, Картушов, Векляк, Козік, Шах, Аріельсон.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

Гол: Підлепенець, 56.

Попередження: Синиця, 46, Астахов, 86 – Рябов, 29, Саків, 87.

Гострота після стандартів

На старті поєдинку команди діяли обережно і уникали ризикованих рішень. “Карпати“ заволоділи м’ячем і проводили затяжні позиційні атаки. Лише ближче до середини першого тайму футболісти додали в активності. Зокрема, “Лівий берег“ двічі виконував подачі з кутового. Після другого розіграшу та подальшого навісу м’яч пролетів поруч зі стійкою воріт “зелено-білих“ – Ернест Астахов навісив на голову Данилові Сухоручку, втім той у ціль не влучив.

На 24-й хвилині “леви“ відповіли своїм стандартом. Євген Підлепенець заробив штрафний удар неподалік володінь господарів, а Тарас Саків взявся виконувати стандарт. Карпатівець потужно пробив над поперечкою.

Гра без небезпечних моментів тривала до кінцівки тайму. Лише у компенсований час “Карпати“ потурбували кіпера суперника Максима Механіва. Розіграш кутового завершився ударом головою у виконанні Владислава Бабогло. Воротар “Лівого берега“ легко заволодів м’ячем.

Краса від Підлепенця

Темп гри на початку другої половини все ще залишався доволі невисоким. Більше того, матч все частіше переривався через велику кількість фолів та зупинок. Уся боротьба відбувалася у центрі поля.

Проте на 56-й хвилині “зелено-білі“ провели класну атаку, яка завершилася взяттям воріт. Розпочав випад гостей Владислав Клименко, котрий розрізною передачею знайшов Іґора Невеса. Бразилець помітив підключення Яна Костенка і відпасував праворуч. Лівий вінгер “Карпат“ продовжив атаку і віддав на Підлепенця. Євген мав вдосталь часу, щоб прицілитися і красиво пробив лівою – м’яч від поперечки залетів у сітку.

Поперечка Костенка

Пропущений гол змушував “Лівий берег“ більшими силами йти вперед. Однак підопічні Віталія Первака все ще не розкривалися та не додавали в активності. Натомість львів’яни могли збільшити перевагу. Підлепенець скористався помилкою оборони суперника і вивів на ударну позицію Костенка. Удар карпатівця взяла на себе поперечка.

Після цього кияни збільшили темп і створили кілька нагод. На 81-й хвилині Астахов навісив у штрафний майданчик, де без опіки залишився Сіднней. Бразильський легіонер “Лівого берега“ пробив головою з близької відстані, утім надійно зіграв Андрій Кожухар.

У компенсований час столична команда спробувала організувати щось схоже на фінальний штурм. Проте за шість доданих хвилин “Лівий берег“ лише одного разу був близький до того, щоб зрівняти рахунок. Сильно по воротах бив Іван Когут, та його пострілу не вистачило влучності. Усі ж навіси киян перехоплював Кожухар.

Наступний тур/турнірне становище

Завдяки черговій перемозі команда Мирона Маркевича зміцнила лідерство. В активі “Карпат“ – 57 очок. У наступному турі "зелено-білі" прийматимуть вдома “Інгулець“. Зустріч лідерів Першої ліги відбудеться у п’ятницю, 19 квітня, о 13:00.