Перша ліга. "Лівий берег" – "Карпати". Прев’ю

11 квітня 2024 р.
Лев
У п’ятницю, 12 квітня, "леви" зіграють перший виїзний матч року. Команда Мирона Маркевича зустрінеться з "Лівим берегом". Початок поєдинку в столиці – о 13:30.
TYS_4339_230324

Суперник

Успішний старт у новому році дозволив киянам впритул наблизитися до другого місця у турнірній таблиці, яке дозволить команді напряму вийти у Прем’єр-лігу. Відстань між "Інгульцем", який йде другим, та "Лівим берегом", котрий розташувався на третій сходинці, становить одне очко.

Команда Віталія Первака є найрезультативнішою у лізі – 49 м’ячів. Разом із "Карпатами" кияни пропустили найменше голів – по 12. А в останніх десяти турах "Лівий берег" має вражаючу різницю голів 24-1. Найкращим бомбардиром столичної команди є Андрій Співаков, який забив десять м’ячів (половину з них хавбек оформив з пенальті). Вісім результативних ударів у форварда Данила Сухоручка.

"Карпати" та "Лівий берег" зустрічалися одного разу – це сталося у жовтні 2021-го. Тоді лідери Другої ліги зіграли на стадіоні "Україна". Завдяки голам Владислава Приймака та Дениса Кожанова господарі перемогли з рахунком 2:0. У складі майбутнього суперника "левів" виступають троє футболістів, які раніше грали за "Карпати": захисник Олександр Дударенко (14 матчів/3 голи) та брати Когути: Іван (21 матч/1 гол) і Микола (17 матчів).

Поточна форма

Лише два учасника чемпіонської групи Першої ліги не втрачали очок на старті року. І "Карпати", і "Лівий берег" здобули по три перемоги. Львів’яни обіграли СК "Полтава" (2:1), "Вікторію" (1:0) та ФСК "Маріуполь" (3:1). Натомість столична команда виграла у "Кудрівки-Ниви" (5:1), "Агробізнесу" (3:0) та "Прикарпаття" (1:0). У п’ятницю перерветься щонайменше одна із переможних серій команд. "Зелено-білі" виграли шість останніх поєдинків, а кияни – сім.

Кадрова ситуація

Відбув дискваліфікацію лівий вінгер "левів" Ян Костенко, котрий пропустив минулий матч з ФСК "Маріуполь". Однак все ще перебувають поза грою травмовані захисники Андрій Булеза та Тимофій Сухар.

Два попередні поєдинки киян через травму пропустив Іван Когут, однак до протистояння з колишньою командою хавбек вже готувався у загальній групі.

Дата та місце

12 квітня, 13:30. Київ, "Арена Лівий берег".

Арбітри

Головний рефері – Дмитро Євтухов (Дніпро), асистенти: Владислав Дрикін (Рівне) та Євген Гашков (Чернівці). Четвертий арбітр – Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя). Спостерігач арбітражу – Володимир Александренко (Вінниця).

Трансляція

Дивіться матч у прямому етері на YouTube-каналі "Професіональної футбольної ліги України".