Перша ліга. “Карпати” – “Вікторія” – 1:0

29 березня 2024 р.
Лев
У п’ятницю, 29-го березня, львівські “Карпати” на стадіоні “Україна” приймали сумську “Вікторію”. “Леви” здобули перемогу з рахунком 1:0 завдяки голу Яна Костенка.
TYS_6224_290324.jpg

Перша ліга. Чемпіонська група. Сезон 23/24. 2 тур

“Карпати” (Львів) – “Вікторія” (Суми)

29 березня. 13:00. Львів. Стадіон “Україна”

Арбітр – Віталій Маляр (Хмельницький).

Асистенти: Дмитро Подвальний (Київська область) та Юрій Зоренко (Житомир).

Четвертий арбітр – Ярослав Леськів (Львівська область),

Спостерігач арбітражу – Геннадій Бич (Полтава).

“Карпати”: Кожухар, Мизюк, Бабогло, Саків, Полегенько, Рябов (Чех, 57), Клименко (Тлумак, 79), Костенко (Картушов, 79), Підлепенець (Джаред, 74), Чачуа, Аріельсон (Демченко, 57).
Запасні: Ільющенков, Киричок, Козік, Романюк, Фетько, Сидун, Хромей.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

“Вікторія”: Шеліхов, Корохов, Сасовський, Кравчук, Ульянов, Шарай (Шпирьонок, 89), Лебеденко (Байдал, 77), Долінський, Чеглов (Савченко, 77), Шаврін (Копил, 46), Нич (Євпак, 90+2).

Запасні: Литвиненко, Нелін, Куралєх, Данилюк, Покотилюк, Бойко, Машталір.

Головний тренер – Анатолій Безсмертний.

Гол: Костенко, 6.

Попередження: Костенко, 21, Джаред, 84 – Кравчук, 49.

TYS_5722_290324.jpg

Швидкий гол Костенка

Вже на шостій хвилині “Карпати” відкрили рахунок у матчі. Тарас Саків віддав передачу на Яна Костенка, який змістився до лінії штрафного майданчика та влучно пробив у правий нижній кут воріт суперника – 1:0. Згодом гра заспокоїлась, а львів’яни контролювали її хід. Карпатівці виконали кілька кутових ударів, але втілити їх у забиті м’ячі не зуміли. Натомість “Вікторія” відповіла двома штрафними ударами, які теж успіхом не увінчались.

TYS_5747_290324.jpg

Хитрість Саківа та шанс Чачуа

По перерві ситуація на футбольному полі не змінилась. “Карпати” діяли першим номером і створювали позиційні атаки. Натомість “Вікторія” розраховувала на швидкі контратаки. У львів’ян було кілька моментів для того, щоб подвоїти свою перевагу. Спочатку Тарас Саків виконував штрафний удар неподалік воріт гостей. Лівий фулбек “зелено-білих” перехитрив стінку “Вікторії” та пробив під нею. Голкіпер гостей Денис Шеліхов відбив м’яч перед собою, а після метушні в штрафному майданчику сумська команда вибила м’яч.

Згодом хороша нагода відзначитися була в Амбросія Чачуа. Євген Підлепенець увійшов у штрафний майданчик суперника та виконав простріл на дальню стійку, де опинився капітан “Карпат”. Чачуа дотягнувся до м’яча в падінні та пробив, але не влучив у площину воріт.

TYS_6206_290324.jpg

Наступний тур/турнірне становище

У наступному турі “Карпати” вдома прийматимуть “Маріуполь”. Матч відбудеться у суботу, 6-го квітня та розпочнеться о 12:00. Після перемоги над “Вікторією” львів’яни продовжують очолювати турнірну таблицю чемпіонської групи Першої ліги. В активі “зелено-білих” 51 заліковий бал.