Перша ліга. "Карпати" – "Полтава". Прев’ю

22 березня 2024 р.
Лев
У суботу, 23 березня, львівські "Карпати" проведуть перший офіційний матч у новому році. Суперником команди Мирона Маркевича буде СК "Полтава".
TYS_0618epicentr_karp_05_11_2023

Суперник

"Леви" стартують у чемпіонській групі поєдинком проти однієї з найбільш результативних команд Першої ліги. У "Полтави" 35 забитих м'ячів – лише в "Інгульця" (41) та "Лівого берега" (40) більше. Однак суботній опонент "Карпат" чимало пропускає. 27 голів – найбільше серед усіх десяти команд чемпіонської групи.

СК "Полтава" є відносно молодим клубом, котрий засновано 2011-го року. За нетривалий час полтавці подолали шлях з аматорського чемпіонату до претендента на вихід в УПЛ. З моменту створення і дотепер команду очолює Володимир Сисенко.

Взимку "малиново-золоті" не були активними на трансферному ринку та поповнилися двома новачками. Контракти з клубом підписали хавбек Володимир Одарюк та нападник Максим Марусич, які донедавна виступали у Прем'єр-лізі. Також лише двоє гравців покинули "Полтаву": захисник Олександр Мігунов і нападник Владислав Гарнага.

Лідером "Полтави" є форвард Дмитро Щербак. Найкращий асистент минулого сезону у Першій лізі в поточному чемпіонаті перебуває у топі за кількома показниками. Зокрема, 10 голів та 5 асистів дозволяють Щербаку лідирувати у рейтингу "гол+пас". Крім того, Дмитро є другим бомбардиром ліги. Ще одна ключова постать для полтавського клубу – півзахисник Богдан Шмигельський, котрий має в активі 4 забиті м'ячі та 8 гольових передач.

Турнірне становище

"Зелено-білі" виграли групу "А" восени і мають найбільшу кількість очок серед усіх учасників чемпіонського раунду (45). "Полтава" здобула 29 пунктів і йде на сьомому місці. Згідно з регламентом дві перші команди групи напряму вийдуть в УПЛ, а третя та четверта зіграють у плей-оф з представниками Прем'єр-ліги. Полтавців від прохідної четвертої сходинки відділяють лише два бали.

Варто зауважити, що у п'яти заключних поєдинках осені "Полтава" не поступалася (три перемоги та дві нічиї). Безпрограшна серія "левів" становить три тури, у яких львів'яни лише перемагали.

Зимова пауза

Команди розділили підготовку на кілька етапів. "Карпати" займалися у Львові, а також на Закарпатті, де провели низку спарингів. Заключний контрольний поєдинок відбувся минулого тижня на стадіоні "Україна". Львів’яни розписали мирову із "Шахтарем" (2:2). Натомість полтавці готувалися до відновлення сезону вдома. Команда Сисенка взяла участь у Зимовому кубку Асоціації футболу Полтавщини, де фінішувала третьою.

Дата та місце

23 березня, 14:00. Львів, стадіон "Україна".

Арбітри

Головний рефері – Денис Резніков (Кам'янське), асистенти: Володимир Шланчак (Черкаська обл.) та Олександр Марчик (Житомир). Четвертий арбітр – Степан Лапко (Львів). Спостерігач арбітражу – Михайло Митровський (Ужгород).

Трансляція

Дивіться матч у прямому етері на YouTube-каналі львівських "Карпат".