Перша ліга. “Карпати” – “Полтава” – 2:1

23 березня 2024 р.
Лев
У суботу, 23-го березня, львівські “Карпати” зіграли проти “Полтави” в рамках першого туру чемпіонської групи Першої ліги України сезону 23/24. Дубль Павла Полегенька приніс перемогу “левам”.
на сайт полтава

Перша ліга. Чемпіонська група. Сезон 23/24. 1 тур

“Карпати” (Львів) – СК “Полтава”

23 березня. 14:00. Львів. Стадіон “Україна”

Арбітр – Денис Резніков (Кам’янське).

Асистенти: Володимир Шланчак (Черкаська область) та Олександр Марчик (Житомир).

Четвертий арбітр – Степан Лапко (Львів),

Спостерігач арбітражу – Михайло Митровський (Ужгород).

“Карпати”: Кожухар, Саків, Козік, Векляк, Полегенько, Клименко (Демченко, 46), Рябов (Чех, 73), Костенко (Романюк, 80), Джаред (Підлепенець, 46), Чачуа, Іґор Невес (Мизюк, 59).

Запасні: Ільющенков, Картушов, Киричок, Тлумак, Фетько, Аріельсон.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

“Полтава”: Варцаба, Коцюмака (Пось, 89), Ходуля, Опанасенко, Бужин, Даниленко (Плахтир, 83), Копитов, Горжуй, Марусич, Одарюк (Шмигельський, 89), Вівдич (Стрельцов, 85).

Запасні: Васецький, Тельнов, Підлепич, Щербак, Перебора, Клименко, Коваленко, Савенков.

Головний тренер – Володимир Сисенко.

Голи: Полегенько, 54, 90+4 (пен.) – Бужин, 79.

Попередження: Іґор Невес, 31, Костенко, 79 – Опанасенко, 11, Даниленко,45+3.

Вилучення: Векляк, 57.

TYS_4038_230324.jpg

Спокійний старт першого тайму

На початку поєдинку команди обмінялися небезпечними моментами. Спочатку “Полтава” організувала атаку, яка завершилась ударом здалеку від Максима Горжуя – вище воріт. Згодом “Карпати” відповіли своїм ударом. Артур Рябов виконав подачу з лівого флангу на Амбросія Чачуа. Капітан “зелено-білих” пробив головою, однак м’яч пролетів вище воріт.

Після цього львівська команда створила ще кілька нагод. Зокрема, Ян Костенко класно пробивав з 11-ти метрів – голкіпер гостей Ігор Варцаба врятував свою команду від пропущеного м’яча. Пізніше свій момент не використав Іґор Невес, який завдав удару після прострілу від Владислава Клименка – м’яч пролетів поруч зі стійкою воріт.

TYS_4247_230324.jpg

Тиск “Карпат” і сейв Кожухаря

З кожною хвилиною матчу карпатівці тиснули на ворота суперника все більше. Львів’яни виконали кілька кутових ударів, однак у обидвох випадках “Полтава” нівелювала загрозу біля власних воріт. Згодом з-за меж штрафного майданчика пробивав Джаред Хаса – невлучно. А ось гості відповіли чи не єдиною своєю атакою, яка могла завершитися результативно. Олександр Вівдич з близької відстані пробивав по воротах “Карпат” і лише неймовірний сейв Андрія Кожухаря врятував “левів” від пропущеного м’яча.

TYS_4332_230324.jpg

Шедевр Полегенька та вилучення Векляка

Другий тайм розпочався за схожим сценарієм з першою половиною зустрічі. “Полтава” створила атаку, яка не увінчалась успіхом. А ось “Карпати” свій шанс реалізували. Павло Полегенько отримав м’яч за межами штрафного майданчика змістився в центр та потужно пробив – без шансів для Варцаби та шедевральний гол від правого фулбека “зелено-білих” – 1:0.

Через кілька хвилин після голу підопічні Мирона Маркевича залишилися вдесятьох. Богдан Векляк смикнув за руку Олександра Вівдича, який вибігав віч-на-віч з Кожухарем. Рішення арбітра – червона картка центрбеку “Карпат”.

TYS_4442_230324.jpg

Гол Бужина та пенальті Полегенька

Після того, як карпатівці залишились вдесятьох, гості розпочали активно тиснути на ворота “зелено-білих”. Полтавці створили кілька моментів, які не вдалося реалізувати. Однак на 79-й хвилині суперник “Карпат” досягнув свого. Микола Бужин замкнув подачу зі штрафного удару – 1:1.

Вже у компенсований арбітром час “леви” змогли вдесятьох вирвати перемогу. Арбітр матчу Денис Резніков призначив пенальті у ворота гостей за гру рукою Богдана Шмигельського у власному штрафному майданчику. До виконання 11-метрового удару підійшов Полегенько і впевнено реалізував пенальті – 2:1.

TYS_4825_230324.jpg

Наступний тур/турнірне становище

Після матчу проти “Полтави” карпатівці залишаються на першому місці. В їхньому активі 48 залікових балів. У наступному турі підопічні Мирона Маркевича вдома зіграють проти “Вікторії” з Сум. Матч відбудеться у п’ятницю, 29-го березня. Початок гри о 13:00.