Перша ліга. "Карпати" (Львів) – "Вікторія" (Суми). Прев’ю

28 березня 2024 р.
Лев
У п’ятницю, 29 березня, "зелено-білі" прийматимуть вдома сумську "Вікторію". Початок поєдинку на "Україні" о 13:00.
TYS_4178_230324.jpg

Суперник

Осінню частину сезону команда із Сум завершила на четвертій сходинці, випередивши на одне очко СК "Полтава". Та якщо полтавці багато забивали та пропускали, то "Вікторія" є протилежністю за стилем гри та результатами. Підопічні Анатолія Безсмертного мають найменшу кількість забитих голів серед усіх команд чемпіонської групи (19). З іншого боку, "Вікторія" пропустила 18 м’ячів, що дозволяє їй перебувати серед лідерів ліги у цьому компоненті.

Стартовий етап підготовки "Вікторії" до чемпіонату минув у Сумах. Дві наступні частини зборів підопічні Анатолія Безсмертного провели у Винниках. Під час зимової паузи сумський клуб активно попрацював на трансферному ринку. Зокрема, контракти з "Вікторією" підписали Станіслав Шарай (першу частину сезону провів у "Вересі"), Назарій Нич та Сергій Копил (обидва – "ЛНЗ"), Юрій Кравчук ("Минай"), Євген Корохов ("Нива" Бузова) та Артем Данилюк ("Буковина").

Поточна форма

У стартовому матчі року "Карпати" перемогли вдома СК "Полтава" (2:1) завдяки дублю Павла Полегенька. Натомість "Вікторія" гостювала у Волочиську і розійшлася миром з "Агробізнесом" (0:0). Якщо враховувати осінні матчі, то команда Безсмертного не може забити у третьому турі поспіль (дві поразки та нічия).

Команда Мирона Маркевича лідирує у чемпіонській групі із 48 пунктами. "Вікторія" зберігає шосту сходинку і має в активі 31 очко. Від зони перехідних матчів, потрапляння у яку дозволить поборотися за вихід в УПЛ, сумську команду відділяє один бал.

Кадрова ситуація

Господарям у п’ятницю не допоможуть двоє дискваліфікованих: Богдан Векляк та Іґор Невес. Захисник отримав червону картку у попередньому матчі з "Полтавою", а для нападника попередження у тому поєдинку виявилося четвертим у сезоні. Зате повертається до тренувань з "Карпатами" захисник Владислав Бабогло, котрий минулого тижня зіграв за збірну Молдови.

Дата та місце

29 березня, 13:00. Львів, стадіон "Україна".

Арбітри

Головний рефері – Віталій Маляр (Хмельницький), асистенти: Дмитро Подвальний (Київська область) та Юрій Зоренко (Житомир). Четвертий арбітр – Ярослав Леськів (Львівська область). Спостерігач арбітражу – Геннадій Бич (Полтава).

Трансляція

Дивіться матч у прямому етері на YouTube-каналі львівських "Карпат".