Перша ліга. "Карпати" (Львів) – "Поділля" (Хмельницький). Прев’ю

14 вересня 2023 р.
Лев
У п'ятницю, 15 вересня, львівські "Карпати" проведуть третій поспіль поєдинок проти команди із Хмельниччини. Цього разу до Львова завітає "Поділля". Початок матчу о 16:30.
TYS_3828_09_09_2023

Суперник

Минулий сезон "Поділля" пропустило через російське повномасштабне вторгнення. На відміну від "Агробізнесу", який опинився в аналогічній ситуації, команда із Хмельницького зберегла шістьох футболістів, котрі виступали в осінній частині чемпіонату 2021/2022. Проте наставнику "Поділля" Віталію Костишину все одно довелося будувати фактично нову команду.

У складі хмельничан виступають колишні гравці "Карпат" Валерій Болденков та Сергій Сімінін. Варто відзначити ще кількох футболістів, які раніше грали за львівські команди: Антона Задерейка, Ігоря Карпенка, Гліба Савчука, Олега Веремієнка та Романа Назарчука. Мабуть, найбільш відомий гравець "Поділля" – 35-річний воротар Дмитро Непогодов, який нещодавно приєднався до хмельницького клубу.

Чималий досвід виступів у Прем'єр-лізі також мають Євген Задоя та Віталій Каверін. Окремо слід звернути увагу на Станіслава Василенка, який забив два з п'яти голів "Поділля" на старті сезону. У минулому чемпіонаті нападник виступав за київську "Оболонь", а ще раніше перетинався з "Карпатами" у Другій лізі, коли грав за "Чайку".

Поточна форма

На вихідних "Карпати" та "Поділля" здобули "сухі" перемоги. "Зелено-білі" обіграли у Волочиську "Агробізнес" (1:0), а хмельничани перемогли тернопільську "Ниву" (2:0). І якщо "леви" виграли у шостому із семи матчів, то "Поділля" здобуло перемогу вперше у сезоні. "Карпати" лідирують у групі "А" з 19 очками, а команда Віталія Костишина піднялася на шосту сходинку з сімома балами в активі.

У нинішньому сезоні підопічні Мирона Маркевича пропустили лише двічі і в останніх трьох поєдинках зберігають ворота на замку. Надійна оборона і у "Поділля" – у трьох із чотирьох попередніх турів суперник "Карпат" не пропускав.

Кадрова ситуація

У п'ятницю не допоможе "Поділлю" нападник Даниїл Боженар, який у матчі з "Хустом" травмував коліно. Ще раніше на тривалий термін вибув інший форвард Ігор Костенко.

У "Карпат" все ще поза грою перебуває Євген Підлепенець. Зате повернувся із розташування національної збірної Молдови захисник Владислав Бабогло.

Дата та місце

15 вересня, 16:30. Львів, стадіон "Україна".

Арбітри

Головний рефері – Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя) асистенти: Сергій Удовенко та Ярослав Пилипенко (обидва – Кропивницький). Четвертий арбітр – Ярослав Леськів (Львівська область). Спостерігач арбітражу – Михайло Митровський (Ужгород).

Трансляція

Дивіться матч у прямому етері на YouTube-каналі львівських "Карпат".