Перша ліга. "Карпати" (Львів) – "Діназ" (Вишгород). Прев’ю

05 листопада 2022 р.
KRP_7011.jpg
У неділю, 6-го листопада, львівські "Карпати" прийматимуть на стадіоні "Україна" вишгородський "Діназ". Початок матчу о 14:00.
KRP_7011.jpg

Після 10-го ігрового дня "леви" йдуть на другій сходинці з 22-ма очками. У команди Олександра Головка 9 пунктів і проміжне шосте місце. Для реальної боротьби за топ-4 "Діназу" у заключних чотирьох турах вкрай небажано втрачати очки. У "Ниви", яка розташувалася на четвертій сходинці, 15 залікових балів.

Попередній тур у п’ятницю відкривав саме "Діназ" двобоєм з "Епіцентром". Вишгородці двічі вели у рахунку, однак у кінцівці зустрічі розгубили перевагу – 2:3. На влучні удари Ярослава Богунова та Станіслава Мораренка команда з Кам’янця-Подільського відповіла трьома голами.

За схожим сценарієм розгорталися події і у поєдинку "зелено-білих" в рамках 10-го туру. Підопічні Андрія Тлумака перемогли у Чернівцях "Буковину". До 82-ї хвилини львів’яни поступалися 0:1, проте голи Ігоря Дуця та Артура Шаха перевернули усе з ніг на голову і забезпечили гостям перемогу 2:1. До речі, третю вольову перемогу у цьому сезоні.

Власне, протистояння першого кола між "Діназом" та "Карпатами" також запам’яталося камбеком "левів", які пропустили до перерви, утім відігралися у другому таймі. На гол вихованця "Карпат" Олега Коса гості відповіли забитими м’ячами Ігоря Дуця та Владислава Приймака. Слід зауважити, що звичка команди із Київщини втрачати перевагу проявлялася і в інших матчах. Загалом у 4-х з 10-ти поєдинків "Діназ" забивав першим, але справу до перемоги не доводив, тричі поступаючись при цьому.

Найкращим бомбардиром вишгородської команди є Ярослав Богунов, в активі якого три голи (у тому числі, два з пенальті). За спиною у Богунова виступи в УПЛ у складі ФК "Львів". У розпорядженні Олександра Головка є ще кілька футболістів, які мають досвід виступів у Прем’єр-лізі: В’ячеслав Шевченко ("Маріуполь", "Олександрія"), Сергій Ічанський ("Ворскла"), Антон Салабай ("Колос"). Проте найбільш досвідченим гравцем "Діназу" та ледь не усієї Першої ліги є Сергій Старенький (якщо точніше, Старенький є другим найбільш віковим футболістом у заявках команд обох груп). Ексгравець "Олександрії" та "Десни" у свої 38 років поєднує виходи на поле (7 матчів, 1 гол) та виконання функцій директора клубу.

У неділю "Карпатам" не допоможе Артур Рябов. У недавній грі з "Буковиною" 22-річний півзахисник отримав четверте попередження і через дискваліфікацію пропустить матч проти "Діназу". Рябов взяв участь у всіх 10 попередніх іграх цього сезону і є другим серед польових гравців "левів" за кількістю зіграних хвилин.

Перша ліга, група "А", сезон 2022/2023. 11 тур

"Карпати" (Львів) – "Діназ" (Вишгород)

6 листопада. Початок – 14:00. Львів. Стадіон "Україна"

Арбітр – Вадим Запрутняк (Вінниця)

Асистенти арбітра: Сергій Удовенко (Кропивницький) та Олексій Гавеля (Кривий Ріг)

Четвертий арбітр – Ярослав Леськів (Львівська область)

Спостерігач арбітражу – Ігор Овчар (Івано-Франківськ)

Трансляція – YouTube-канал "ФК Карпати Львів"