Перша ліга. "Карпати" – "Лівий берег". Прев’ю

17 травня 2024 р.
Лев
У суботу, 18 травня, "зелено-білі" проведуть останній домашній поєдинок у сезоні. До Львова приїде столичний "Лівий берег". Початок протистояння на "Україні" о 13:00.
DSC_3743-196

Суперник

Кияни посідають третю сходинку в турнірній таблиці та вже забезпечили собі участь у плей-оф за вихід до Прем’єр-ліги. Теоретично "Лівий берег" все ще може фінішувати четвертим, однак це вплине лише на визначення суперника у матчах на вибування. В будь-якому разі підопічні Віталія Первака протистоятимуть або 13-й, або 14-й команді УПЛ.

Навесні "Лівий берег" програв лише двічі. Перша поразка трапилася якраз у поєдинку з "Карпатами" (єдиний гол тоді забив Євген Підлепенець). Взагалі та зустріч з "левами" стала своєрідним екватором, після якого кияни втратили шанси на пряму путівку в УПЛ. Якщо до гри з "Карпатами" столична команда виграла три матчі із загальним рахунком 9:1, то потім суттєво пригальмувала, здобувши п’ять очок у п’яти турах.

"Лівий берег" доволі непогано виступає на виїзді і має чинну 8-матчеву виїзну серію без поразок. Востаннє у гостях кияни поступалися ще у жовтні. Можна припустити, що приїзд на "Україну" буде особливим щонайменше для трьох нинішніх футболістів "Лівого берега". Олександр Дударенко, а також Іван та Микола Когути раніше виступали за "Карпати".

Поточна форма

Минулої суботи "зелено-білі" перемогли на виїзді ФСК "Маріуполь" з рахунком 2:1. На початку зустрічі дебютним голом за "Карпати" відзначився Владислав Клименко, а у самій кінцівці три пункти львів’янам приніс гол Юрія Тлумака – перший після повернення у команду.

У 8-му турі чемпіонського раунду "Лівий берег" приймав вдома "Прикарпаття", але не зумів взяти максимум – нічия 1:1.

Кадрова ситуація

Киянам у суботу не допоможе дискваліфікований Андрій Співаков. Капітан та найкращий бомбардир команди (12 голів) у минулому турі отримав восьме попередження у сезоні. У поєдинку з "Прикарпаттям" тренерський штаб "Лівого берега" також втратив Олега Синицю, якого замінили через ушкодження у середині першого тайму. Серйозніші проблеми зі здоров’ям у хавбека Андрія Якиміва, який травмувався у матчі з "Карпатами" в першому колі.

У львів’ян, як і раніше, в лазареті перебуває Андрій Булеза. У попередньому поєдинку ушкодження зазнав інший лівий захисник Тарас Саків. Зате повернулися у загальну групу Тимофій Сухар та Ян Костенко.

Дата та місце

18 травня, 13:00. Львів, стадіон "Україна".

Арбітри

Головний рефері – Андрій Зайцев (Донецька область), асистенти: Денис Кескюла (Дніпропетровська область) та Богдан Морозюк (Івано-Франківськ). Четвертий арбітр – Степан Лапко (Львів). Спостерігач арбітражу – Михайло Митровський (Ужгород).

Трансляція

Дивіться матч у прямому етері на YouTube-каналі львівських "Карпат".