Перша ліга. "Карпати" – ФСК "Маріуполь". Прев’ю

05 квітня 2024 р.
Лев
У суботу, 6 квітня, "зелено-білі" проведуть третій домашній поєдинок поспіль. Опонентом львів’ян буде ФСК "Маріуполь". Початок матчу – о 12:00.
TYS_4534_230324

Суперник

Саме домашнім поєдинком з ФСК "Маріуполь" (3:0) у серпні 2022-го львівські "Карпати" відкрили сезон у Першій лізі. Однак відтоді команди суттєво змінилися. Наставник приазовців Олег Краснопьоров провів серйозну роботу і з аутсайдера ліги маріупольці перетворилися на претендента на вихід в УПЛ. Із заявки на той матч у складі ФСК "Маріуполь" все ще нині виступають воротарі Кравцов та Якубенко, а також захисник Харжевський і хавбек Мочевінський.

Першу частину сезону маріупольці завершили на третій сходинці у групі "Б" та фінішували слідом за "Інгульцем" і "Лівим берегом". Підопічні Краснопьорова були незручним суперником для фаворитів – одного разу зіграли внічию з киянами та заробили чотири очки у двох матчах з "Інгульцем". Таким чином, приазовці є єдиною командою, яка не програла лідеру групи "Б".

Підготовка ФСК "Маріуполь" до другої частини чемпіонату складалася з двох етапів. Перший із них минув у Полтаві, а другий – у Вінниці. Взимку приазовці поповнилися низкою новачків, частина з яких має досвід виступів у Прем’єр-лізі. Артем Савін раніше грав за "ЛНЗ", Дмитро Фатєєв – за "Зірку", Євген Задоя – за "Колос", Родіон Плакса – за "Олександрію". Крім того, перебрався в ФСК "Маріуполь" колишній захисник "Карпат" Олександр Маткобожик.

Поточна форма

На початку року "Карпати" та ФСК "Маріуполь" демонструють стабільні результати. Львів’яни двічі перемогли: "Полтаву" (2:1) та "Вікторію" (1:0). Приазовці обидва рази зіграли внічию 1:1. Спершу з "Епіцентром", а потім з "Прикарпаттям". Незважаючи на втрату очок, підопічні Олега Краснопьорова утримують четверту позицію у турнірній таблиці чемпіонської групи з 33 очками. "Карпати" є лідером Першої ліги і мають в активі 51 очко.

Кадрова ситуація

Після дискваліфікації у "левів" повертаються захисник Богдан Векляк та нападник Іґор Невес. Натомість четверту жовту картку у попередньому матчі з "Вікторією" отримав Ян Костенко, який пропустить суботній поєдинок.

Доступним для тренерського штабу гостей буде оборонець Павло Шушко, котрий пропускав минулий тур через дискваліфікацію. Також повернулися у загальну групу та встигли зіграти у новому році ключові гравці ФСК "Маріуполь" Ігор Биковський та Ілля Зубков, які пропустили тривалий час через травми. Зубков забив обидва м’ячі маріупольців у стартових турах року.

Дата та місце

6 квітня, 12:00. Львів, стадіон "Україна".

Арбітри

Головний рефері – Олег Когут (Тернопіль), асистенти: Микола Близнюк та Артем Запоріжський (обидва – Харків). Четвертий арбітр – Степан Лапко (Львів). Спостерігач арбітражу – Валерій Лисакевич (Харків).

Трансляція

Дивіться матч у прямому етері на YouTube-каналі львівських "Карпат".