Перша ліга. "Карпати" – ФСК "Маріуполь" – 3:0

27 серпня 2022 р.
KRAL9854
KRAL9854

Перша ліга. Група "А". 2022/2023. 1 тур

27 серпня. Початок – 16:00. Львів. Стадіон "Україна"

Арбітр – Михайло Райда (Закарпатська область).

Асистенти арбітра: Владислав Дрикін (Рівне) та Сергій Дарійчук (Чернівецька область).

Четвертий арбітр – Олександр Кальонов (Івано-Франківськ).

Спостерігач арбітражу – Валерій Лисакевич (Харків).

"Карпати": Льопка, Махнєв, Дуць, Болденков, Приймак (Ткачук, 65), Рябов, Климець (Лень, 65), І. Когут (Галенков, 59), Чачуа, Тлумак (М. Когут, 42), Тарануха (Шах, 65).

Запасні: Фастов, Кожанов.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

ФСК "Маріуполь": Кравцов, Харжевський, Скиба, Мочевінський, (Строчинський, 79) Павліш, Чушенко, Дмитрієв (Літюк, 46), Чернецький, Доброхотов (Прокопчук, 67), Гора, Михайленко.

Запасні: Якубенко.

Головний тренер – Олег Краснопьоров.

Голи: Тарануха, 11, Чачуа, 19, Лень, 72.

Попередження: Болденков, 51 – Доброхотов, 45, Чернецький, 86.

Сьогодні гравці львівських "Карпат" вийшли на поле у футболках із гаслом "Save the Heroes of Azovstal". Так ми вшановуємо героїзм захисників та захисниць Маріуполя та нагадуємо всьому світу про воєнні злочини, які Росія чинить в Україні.

У матчі 1-го туру Першої ліги України сезону 22/23 карпатівці на стадіоні "Україна" приймали ФСК "Маріуполь". Поєдинок завершився переконливою перемогою львів’ян з рахунком 3:0.

Вже у дебюті зустрічі "леви" мали змогу відкрити рахунок. Амбросій Чачуа отримав передачу в штрафному майданчику суперника та завдавав удару – Павло Кравцов парирував постріл хавбека "Карпат". У наступній атаці "зелено-білі" досягли свого та зробили рахунок 1:0. Чачуа виконав блискучу подачу з кутового, а Ростислав Тарануха виграв верхову боротьбу у гравців "Маріуполя" та влучним ударом головою переправив м’яч у сітку воріт гостей.

Підопічні Андрія Тлумака продовжували атакувати та забили вдруге у нашому матчі. Тарануха вийшов на ударну позицію та пробив, але Кравцов парирував цей удар. Першим на добиванні опинився Іван Когут і віддав точну передачу на Чачуа. Сьогоднішній капітан "Карпат" не схибив, влучно пробивши повз кіпера гостей – 2:0.

Львів’яни надалі володіли ініціативою та повністю контролювали хід подій на футбольному полі. "Маріуполь" намагався відповідати своїми атаками, однак оборона "зелено-білих" діяла надійно. Команди пішли на перерву з рахунком 2:0 на користь "Карпат".

У другій половині зустрічі ситуація на полі не змінилась. Карпатівці продовжували грати першим номером і створювати моменти біля воріт "Маріуполя". Однак гості у певних проміжках часу володіли м’ячем і будували свої атаки позиційно. Зокрема, хороший шанс відзначитися не використав Микита Михайленко. Форвард гостей вибіг віч-на-віч з Романом Льопкою та пробив вище воріт.

Карпатівці відповіли штрафним ударом. Чачуа завдавав потужного удару з метрів 30-ти, але м’яч влучив у стінку. Після цього Артур Шах пробивав з-за меж карного майданчика – повз ворота. Наступна атака "левів" завершилась взяттям воріт. Кілька гравців "зелено-білих" обігрались у стінку та віддали передачу на Олега Леня. Новачок "Карпат" прокинув м’яч поміж ніг супернику та красиво пробив повз голкіпера "Маріуполя" – 3:0.

Отож, львівські "Карпати" у стартовому матчі Першої ліги здобувають розгромну перемогу над своїм суперником з рахунком 3:0.